Laatste nieuws over Netflix

Zes gewaagde voorspellingen voor Lucifer seizoen 5B

Het eerste deel van seizoen vijf van Lucifer liet ons achter met heel wat vragen. Midden in misschien wel de grootste strijd die we tot dusver hebben gezien was het gedaan met seizoen 5A. Terwijl de tijd letterlijk stil staat is het afwachten hoe het verder gaat. Wij hebben vijf voorspellingen gedaan voor seizoen 5B.

1. Ella gaat door een hele donkere en diepe tunnel

Het vijfde seizoen is overduidelijk een stuk donkerder, grimmiger en dramatischer dan de vorige seizoenen. De knipoog is in veel opzichten verdwenen en dat kan Ella nu ook wel eens overkomen. Ze was haar vertrouwen in God al verloren en dan is ze nu ook nog eens bedrogen door haar vriend – en seriemoordenaar – Pete. Dat hij haar had uitgekozen omdat ze zoveel praat en vrolijk is, zal voor Ella de volgende dreun zijn. Gaat Ella nu een donkere tunnel in, die alleen maar opgelost kan worden door de waarheid? Want Ella is inmiddels de enige die niet weet dat Lucifer daadwerkelijk de duivel is.

2. Trixie blijkt allang te weten dat Lucifer de duivel is

Het werd al geopperd door Cloe, nu Dan ook weet dat Lucifer daadwerkelijk de duivel is zullen ze Trixie moeten informeren. Maar wie zegt dat Trixie het niet allang weet? Kinderen hebben een heel andere kijk op zaken. Lucifer is altijd eerlijk geweest en heeft altijd gezegd dat hij daadwerkelijk de duivel is. Dat volwassenen hem niet geloofden is logisch, maar waarom zou Trixie hem niet geloven?

3. Charlie heeft toch ‘superkrachten’

De paniek is groot bij Amenadiel. Zijn zoon Charlie is verkouden, vertoont trekken van sterfelijkheid en nu de tijd is stilgezet blijkt dat Charlie net zoals alle mensen eveneens stilstaat. Charlie is een halve engel, een eerste in zijn soort. Wat wil bovenstaande zeggen? Eigenlijk niets. Misschien heeft Michael een truc uitgehaald, of misschien ontwikkelt Charlie wel langzaam superkrachten. Het past in de lijn van de serie dat de baby vanzelf een opvallende rol gaat vertolken.

4. Maze krijgt haar ziel

Als er iemand als een veertje door de wind meegeblazen van het ene naar het andere kamp bewoog was het Maze wel. Met wie wil ze nou eigenlijk afrekenen? Of blijkt uit alles dat ze toch echt gewoon een demon is die altijd voor zichzelf kiest. Ook in dit vijfde seizoen liet Maze weer zien dat ze loyaal kan zijn als vriend, maar als puntje bij paaltje komt kiest ze voor zichzelf. Zie maar hoe ze door één zin van Michael in de oude dierentuin opeens besluit om zich bij hem aan te sluiten. De reden? Michael belooft haar een ziel, iets wat Lucifer voor onmogelijk houdt. Nu God zich op aarde is geland, is toch het moment aangebroken om deze verhaallijn met Maze te sluiten. En zit de ziel voor Maze misschien in de ring van Lucifer? De ring werd tenslotte wel steeds nadrukkelijker in beeld gebracht.

5. Dan gaat gered worden door Maze

Zit Ella in een hele diepe tunnel, dat punt is Dan eigenlijk al voorbij. De afgelopen seizoenen is hij doorgegroeid van een onnozele man naar iemand met wrok. Door helemaal in te gaan op redelijk zweverige materie had hij de wrok overwonnen, maar juist die bodem is nu volledig onder zijn voeten weggeslagen. Waar anderen op de bank bij Linda gingen zitten, lijkt dit voor Dan geen optie. Met zijn actie om Lucifer neer te schieten liet hij al zien dat hij totaal aan het doordraaien is. Het kan niet anders dan dat hij compleet instort en maar door één iemand gered kan worden: Maze. Ze vormden eerder al een bond en dit is het moment om volledig hun eigen pad te gaan bewandelen.

6. Vader aka God heeft helemaal geen plan

Seizoenen lang hebben we gehoord dat Vader een groot plan heeft met zijn zonen en alles al vooruit bekokstoofd heeft. Eerst kwam dit alleen van Lucifer, maar later geloofde onder meer Amanadiel hier ook volledig in. Bij ieder pietluttig incident kon het niet anders zijn dan dat dit zo bedacht was. En dan is Vader door Lucifer, Michael, Maze, Uriel en moeder zeer divers neergezet. Alsof het soms over totaal verschillende personen ging. Lang niet altijd kwam hij er goed vanaf. Wie is hij nu echt en wat is hij dan wel niet van plan? Was het zijn plan om naar een politiebureau in Los Angeles af te moeten dalen omdat zijn zonen op leven en dood met elkaar staan te knokken? Nee! God blijkt helemaal geen plan te hebben!

Of zitten we er allemaal naast? Blijft Ella even vrolijk als altijd, blijkt Trixie van niets te weten, is Charlie maar ‘gewoon’ een mens, blijft Maze dolende, weet Dan de waarheid prima een plekje te geven en heeft God een nog veel groter plan dan we allemaal kunnen voorstellen? Het zal blijken in het Lucifer seizoen 5B.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?