Bridgerton Laatste nieuws over Netflix

Zo hielp Bridgerton hoofdrolspeler Kate Sharma door moeilijke periode

Simone Ashley wist de harten van veel kijkers te veroveren met haar vertolking van Kate Sharma in Bridgerton. Nu blijkt dat de rol haar ook door een moeilijke periode in haar leven heeft geholpen. Zo blijkt Ashley voordat ze de rol van Kate Sharma aannam, lange tijd rondgelopen te hebben met een gebroken hart.

Casting

Showrunner Chris Van Dusen vertelde al eens wat over de casting van Simone Ashley als Kate Sharma. “Toen we Kate Sharma aan het casten waren, hadden we iemand nodig met een scherpe houding. We hadden iemand nodig die sterk en scherp was. En Simone is dat absoluut allemaal, maar ze haalt ook deze zeer kwetsbare kant van Kate naar boven”, legt Van Dusen uit.

Onbevreesd

Toch had Ashley zeker niet altijd dat onbevreesde, zo blijkt nu uit een interview met Elle Australia. Zo heeft ze gestreden met psychische problemen, carrière-uitdagingen en een gebroken hart. “Ik ging eigenlijk door een breuk in 2019 tot 2020, net voordat ik de Bridgerton-rol kreeg. En ik zorgde niet goed voor mezelf. Ik was zo hard voor mezelf. Ik rende weg van ongemakkelijke gevoelens, stelde dat uit en trok een muur op.”

Het duurde een tijdje voordat ze haar relatiebreuk een plekje had gegeven. Ze vonden een manier om haar emoties te veranderen en wist zich weer op haar carrière te concentreren. Haar rol als Kate in Bridgerton veranderde veel voor haar. “Ik zou niet willen dat iets me ervan weerhoudt mijn dromen te verwezenlijken of goed te zijn in mijn werk. Ik heb tot nu toe zo hard gewerkt.”

Niets missen van Bridgerton? Volg deze Facebook groep!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?