Laatste nieuws over Netflix

Zo is Frank Underwood uit House of Cards geschreven

Kevin Spacey ontslag miljoenen

Toen werd besloten dat House of Cards seizoen 6 er gewoon zou komen, ondanks alle ophef rondom Kevin Spacey werden makers met één groot probleem opgezadeld. Hoe moet Frank Underwood als drager van de serie uit de reeks geschreven worden? Het antwoord is nu bekend.

#MeToo

Voordat we uit de doeken doen hoe Frank Underwood uit House of Cards gewerkt wordt moet er eerst even teruggeblikt worden. Iets meer dan een jaar geleden beschuldigde acteur Anthony Rapp Spacey van seksueel misbruik. Direct kwam Spacey met een reactie dat hij hiervoor zijn excuses aanbiedt, maar het zelf niet herinnerde.

Releasedatum House of Cards seizoen 6 is bekend

De #MeToo-campagne kreeg daarmee een nieuwe ontwikkeling en Netflix zat met het probleem in zijn maag. Na Rapp volgden er meerdere beschuldigingen aan het adres van Spacey en moest Netflix wel openheid van zaken geven wat betreft de toekomst van House of Cards en Kevin Spacey in het bijzonder. Na enig beraad werd besloten dat het zesde seizoen van House of Cards door zou gaan, maar wel zonder Spacey. Tevens zou House of Cards seizoen 6 het einde van de serie betekenen.

Frank Underwood uit House of Cards geschreven

Hoe is Frank Underwood nu uit House of Cards geschreven? Dat was een grote uitdaging voor de schrijvers van het zesde seizoen. De beschuldigingen kwamen pas ruim na het vijfde seizoen naar buiten. In dat vijfde seizoen werd er nog niet erg toegewerkt naar een afscheid van Frank Underwood, ondanks dat zijn positie als president van de Verenigde Staten onhoudbaar was geworden. Nu is bekend geworden hoe Frank Underwood uit House of Cards verdwijnt.

Frank Underwood is overleden en dat was uiteindelijk ook de meest voor de hand liggende manier om zonder Spacey door te kunnen met House of Cards. House of Cards maakte zelf bekend dat Frank Underwood overleden is, want er is een video gedeeld (hieronder te zien), waarin te zien is dat Claire Underwood aan zijn graf staat. Ze spreekt hem streng toe. “Wanneer ze mij begraven, dan zal dat niet in mijn achtertuin zijn. En als de mensen hun respect willen betuigen, dan zullen ze daarvoor in de rij moeten gaan staan.”