Laatste nieuws over Netflix Virgin River

Zo verschilt Virgin River de serie van de boeken

Virgin River de serie is gebaseerd op een boekenreeks van Robyn Carr. In totaal verschenen er tot op de dag van vandaag 21 boeken in de Virgin River-collectie. Toch blijken de verhalen uit de boeken niet één op één the matchen met de gebeurtenissen in de serie. Vooral omtrent Mel gaat het er in de boeken anders aan toen dan in de serie.

Let op: dit artikel bevat grote spoilers als je Virgin River nog niet hebt gezien

Mark overleed niet in een auto-ongeluk; Mel en Mark verloren geen kind

Het meest opvallende verschil lijkt te maken te hebben met Mark. In de serie zien we dat Mel ervoor kiest om na het plotselinge overlijden van haar man besluit te vertrekken naar Virgin River. Hij kwam om bij een auto-ongeluk terwijl de twee in discussie waren over het wel of niet proberen te krijgen van een tweede kind nadat hun eerste kind dood werd geboren.

In de boeken blijkt het trauma van Mel niet zo diep te zitten. Daarin komen we erachter dat Mark vermoord wordt bij een overval in een winkel. Alhoewel Mel en Mark er volgens de boeken moeite mee hebben om zwanger te raken, wordt er nergens gesproken over een doodgeboren kind. Sterker nog, in de boeken raakt Mel al razendsnel zwanger van Jack nadat de twee een relatie beginnen.

Karakters verschijnen eerder

In de serie Virgin River maken we veel sneller kennis met nieuwe gezichten dan in de boeken. In de boeken van de Virgin River-reeks volgt we steeds nieuwe karakters, terwijl oude karakters op de achtergrond van het verhaal mee blijven spelen. Aangezien dat in een serie vreemd is, is ervoor gekozen om in de serie sneller kennis te maken met nieuwe personages.

Doc en Hope zijn niet samen

Doc en Hope vormen in Virgin River een bijzonder echtpaar. In de boeken blijken de twee echter niet samen te zijn. De rol van Hope is in de boeken erg klein. Ze komt zo nu en dan eens voorbij, maar heeft geen grote rol in de boeken. Daarnaast is ze in de boeken een stuk ouder dan in de serie en is ze voor de serie grappiger gemaakt.

Charmaine is een klein karakter in de boeken

De rol van Charmaine blijkt in de boeken uiterst klein. De drama die wij in het tweede seizoen hebben gezien tussen Charmaine en Mel blijkt ook gecreëerd voor de serie. Feitelijk gezien vertelt Jack het meteen aan Charmaine als zijn gevoelens voor Mel groeien. Zij accepteert at al gauw. Wat wel opmerkelijk is, is dat Charmaine ook in de boeken zwanger is. Daar blijkt Jack echter niet de vader te zijn.

Niets missen van Virgin River? Volg deze Facebook groep!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?