Laatste nieuws over Netflix

Zoekfunctie app-update van Netflix voor Android

screenshot zoekfunctie netflixNetflix heeft dit weekend een update van de applicatie gepubliceerd voor Android. Er zijn drie grote veranderingen doorgevoerd in het profielbeheer, de zoekfunctie en het afspelen de achtergrond.

De zoekfunctie was niet altijd even gebruiksvriendelijk, waarop Netflix aan de slag is gegaan. Visueel is het aanbod nu overzichtelijker, waarbij de resultaten van je zoektocht worden weergegeven in een grid. Je krijgt hierdoor meer resultaten in je scherm te zien en de titels worden ook sneller gevonden.

screenshot zoekfunctie met acteurs netflixDaarnaast kun je naast een zoekopdracht intoetsen deze voortaan ook inspreken. Druk rechtsboven op het audio-knopje, roep na het piepje ‘Homeland’ en als zoekresultaat krijg je de Amerikaanse hitserie te zien. Ook is het eenvoudiger om een titel aan je favorietenlijst toe te voegen. Op de Android-app is het mogelijk om te zoeken op acteurs, voor de iPhone zal dit binnenkort verschijnen.

Profielbeheer in Netflix app

Een andere irritatie bij veel gebruikers was de beperkte mogelijkheid om je profiel te beheren. Dit was in de diverse applicaties niet of nauwelijks mogelijk, waardoor je een pc moest aanzetten om je profiel te beheren. Daarom is er nu een in-app profielbeheer in de Netflix-app toegevoegd. Tenslotte is het mogelijk om Netflix af te spelen op de achtergrond, met een meldingsoptie om het kijken snel te hervatten. Dit is overigens niet op alle Android-toestellen mogelijk.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?