Laatste nieuws over Netflix

10 beste waargebeurde films op Netflix

Veel van wat Netflix aanbiedt is fictie, maar de streamingdienst heeft ook een hele hoop films in zijn catalogus staan die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. De 10 állerbeste geven we hieronder weer!

10 Hachi: A Dog’s Tale

A dog is a man’s best friend is een gevleugelde uitspraak, oftewel: een hond is de beste vriend van de mens! Hachiko bewijst dat in extreme mate… Hij is namelijk een trouwe hond die zijn baas elke dag weer naar het station brengt en later weer opwacht. Maar als zijn baasje opeens niet terugkomt, komt Hachiko negen jaar lang op hetzelfde tijdstip naar het treinstation om tóch op zijn ‘beste vriend’ te wachten. ‘Hachi’ zwerft rond op het station en door de omgeving en komt op die manier in contact met omwonenden en werknemers.

9 Mosul

In de Europese media worden de Westerse wereld en de IS vaak tegenover elkaar gezet, maar wist jij dat ook het Iraakse leger op een gegeven moment vocht tegen de Islamitische Staat? In het najaar van 2016 trekt een leger van om en de nabij 100.000 Iraakse soldaten naar Mosul, een van de grootste steden van het land. De soldaten proberen Mosul uit de klauwen van de IS te bevrijden. Ali Mula, een Iraakse journalist, vergezelt hen terwijl hij onderzoekt of beide partijen hun verschillen opzij kunnen zetten.

8 Bohemian Rhapsody

Iedereen kent Bohemian Rhapsody van Queen, al is het alleen maar door de Top 2000 elk jaar. Het is dan ook geen verrassing dat de (biografische) film Bohemian Rhapsody het verhaal van de Britse band met leadzanger Freddie Mercury volgt. De groep, die in 1970 wordt opgericht, weet razendsnel door te breken met verschillende grote hits als We Will Rock You en Radio Ga Ga. Het sterrendom kende echter ook een keerzijde.

7 Legend

In de film Legend speelt acteur Tom Hardy twee rollen, die van de tweelingbroers Ronny en Reggie Kray, de meest beruchte criminelen in het Engeland van de jaren 60. De mannen hebben de touwtjes stevig in handen in de Londense onderwereld en gaan over lijken om almachtig te blijven.

6 The Trial of the Chicago 7

Zeven mensen worden aangeklaagd vanwege de opstand op de Democratische Nationale Conventie in Chicago in 1968. Het begon misschien als een vredige demonstratie, maar werd al snel een (op televisie zichtbaar) bloedbad, nadat de politie en de Nationale Garde besloten grof geweld te gebruiken tegen de menigte. Wat volgde was een wild en berucht proces met aan het hoofd een schaamteloos bevoorrechte rechter!

5 Hotel Mumbai

In 2008 wordt de Indiase miljoenenstad Mumbai getroffen door een aantal opeenvolgende terroristische aanslagen. Een van de doelwitten van de terroristen is het luxe Taj Mahal Hotel, waar vooral veel buitenlandse toeristen verblijven. Hotel Mumbai vertelt het tragische verhaal van de 160 mensen die het leven lieten, maar toont ook hoe heldhaftige personeelsleden en gasten talloze slachtoffers wisten te redden.

4 Catch Me If You Can

Frank W. Abagnale doet zich voor als arts, hoogleraar, advocaat en piloot, en niemand twijfelt ooit aan zijn verhalen. Maar intussen licht het hoofdpersonage in Catch Me If You Can, opdat moment amper 20 jaar oud, iedereen op en verdwijnt hij keer op keer zonder ook maar één spoor achter te laten. Totdat de politie een internationale klopjacht besluit te openen…

3 The Social Network

The Social Network vertelt het verhaal van Facebook-oprichter en multimiljardair Mark Zuckerberg. Anno 2022 is Facebook niet meer weg te denken uit onze samenleving, maar het sociale medium zette ooit natuurlijk zijn allereerste stapjes. En die stapjes worden uitgelicht in The Social Network, waarin ze Zuckerberg behoorlijk rucksichtslos te werk zien gaan!

2 The Irishman

Oorlogsveteraan Frank Sheeran is een hosselaar en huurmoordenaar die samenwerkte met de meest notoire onderwereldfiguren van de twintigste eeuw. De verdwijning van Jimmy Hoff, een president van de vakbond, is één van de grootste onopgeloste moordzaken in de Verenigde Staten. Om deze zaak centreert The Irishman zich en geeft een beeld van de gesloten wereld van de georganiseerde misdaad.

1 Der Untergang

Natúúrlijk staat er een oorlogsfilm op nummer één, én misschien wel de meest bekende. Der Untergang neemt ons mee terug naar de Tweede Wereldoorlog en laat de allerlaatste dagen van dictator Adolf Hitler zien. De geallieerden komen steeds dichterbij, maar Hitler en de zijnen hebben het nog niet opgegeven en zitten verstopt in een bunker om plannetjes te smeden. Der Untergang staat bekend als een van de allerbeste oorlogsfilms ooit gemaakt!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?