Netflix weekabonnement

Netflix Apps: de leukste op een rijtje

Om voortaan alles bij de hand te hebben voor een heerlijk avondje Netflix, kunnen apps zeker een handje helpen. Gezien we tegenwoordig tijdens het Netflixen altijd wel een smartphone of tablet bij de hand hebben, is het niet heel verrassend dat er veel aan Netflix gerelateerde apps terug te vinden zijn in de App Store en Google Play. De meest handige apps van Netflix, series op Netflix of gerelateerd aan Netflix hebben wij voor je verzameld.

De Netflix app

Allereerst natuurlijk de Netflix-app. Om altijd en overal aan de slag te kunnen met Netflix, is de eigen app van de streamingdienst in het leven geroepen. De app maakt het voor abonnees mogelijk om ook onderweg films en series bij de streamingdienst te bekijken. Uit recent onderzoek is gebleken dat de Netflix-app razend populair is onder Nederlandse gebruikers. Liefst vier miljoen Nederlanders hebben de app op hun telefoon en zo’n 2,7 miljoen Nederlanders maken er ook minstens één keer per week gebruik van.

De Netflix app is gratis te downloaden uit Google Play en in de App Store.

IMDb

Als je eenmaal aan de slag bent gegaan met Netflix, voel je soms de drang om achtergrondinformatie op te zoeken over de film of serie die je aan het kijken bent. IMDb heeft een enorme database, waardoor deze app zeker niet mag ontbreken op je smartphone of tablet. De app is ook ideaal te gebruiken om te zien hoe goed films en series scoren. Zo weet je altijd wat je kunt kijken. Ook zelf films en series beoordelen kan via de app.

De IMDb app is gratis te downloaden uit Google Play en in de App Store.

Netflix VR

Virtual Reality heeft in de afgelopen periode flink aan populariteit gewonnen. Het is dan ook niet heel verrassend dat ook Netflix aan de slag is gegaan met een app waardoor je films en series van Netflix in Virtual Reality kunt bekijken. De app Netflix VR zorgt ervoor dat je aan de slag kunt met VR. Daarvoor heb je wel een Google Daydream-bril nodig. Met Virtual Reality heb je het idee dat je je echt binnenin alle actie bevindt.

De Netflix VR app is gratis te downloaden uit Google Play.

TVShow Time

TVShow Time is ook een leuke app om bij de hand te houden als je graag series kijkt. De applicatie is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten. Met TVShow Time kun je precies bijhouden waar je bent gebleven met een serie. Vervolgens kun je vrienden toevoegen zodat ook zij kunnen zien waar je bent gebleven. Ook krijg je op basis van wat je vrienden kijken serietips voor als je niet meer weet wat je moet kijken.

De TVShow Time app is gratis te downloaden uit Google Play en in de App Store.

Speed Test

Om goed naar al je favoriete series en films te kunnen kijken, is een goede internetverbinding nodig. Netflix heeft dan ook zelf een app gelanceerd waarmee je kunt testen of de actuele snelheid van jouw internet wel goed genoeg is om content via de streamingdienst te bekijken. Meer over deze tool lees je in ons uitgebreide artikel.

De FAST Speed Test app is gratis te downloaden uit Google Play.

FAST Speedtest

Movies with Friends

Voortaan altijd op de hoogte zijn van welke films op Netflix bekeken worden door jouw vrienden? Dat kan met de Movies with Friends app. In de app kun je aangeven welke films je aan het kijken bent en terugzien welke films jouw vrienden bekeken hebben. Daarnaast is het mogelijk om een playlist te maken, zodat jouw vrienden aan de slag kunnen met het bekijken van jouw favorieten.

Movies with Friends is gratis te downloaden uit de App Store.

Remote to Netflix

Als je lekker onderuit gezakt Netflix wilt kijken op je computer, kan het soms fijn zijn om een afstandsbediening bij de hand te hebben. Met de Remote to Netflix app maak je van jouw iPhone een afstandsbediening. Zo kun je door middel van jouw smartphone eenvoudig het geluid aanpassen en navigeren door films en series.

Remote to Netflix is gratis te downloaden uit de App Store.

Apps van series op Netflix

Naast bovengenoemde handige apps, zijn er natuurlijk ook Netflix Originals die een eigen applicatie hebben gekregen. Hieronder een overzicht van die apps.

Stranger Things

Voor de release van het tweede seizoen van Stranger Things, verscheen alvast een app. In Stranger Things: The Game moet de speler in het plaatsje Hawkins proberen om alle mysteries te ontrafelen. De game heeft een echte retro look meegekregen en is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

De Stranger Things app is te downloaden uit Google Play en in de App Store.

Stranger Things app

Orange is the New Black

Orange is the New Black is sinds zijn release bij Netflix een groot succes. Een app van deze serie kon dan ook niet achterblijven. Met de Orange is the New App is het mogelijk om leuke plaatjes te maken. Zo plak je eenvoudig jouw gezicht in een afbeelding met een Pornstache-snor. Ook kun je eigen kaarten maken met de app, die je vervolgens kunt delen via Facebook, Instagram en WhatsApp.

De Orange is the New App is te downloaden uit Google Play.