Gecancelde Netflix series

Gecancelde series op Netflix

Het cancelen van series door Netflix komt sinds 2017 steeds vaker voor. Lange tijd werden nagenoeg alle Netflix Original Series voorzien van een nieuw seizoen, maar inmiddels trekt de streamingdienst ook regelmatig de stekker uit een serie. Een overzicht van de gecancelde series door Netflix.

Er is een logische verklaring voor het ‘waarom’ Netflix ‘plotseling’ vaker een serie annuleert. In 2013 leverde Netflix met House of Cards de allereerste Original Serie af en daarvoor was Lilyhammer al in samenwerking met de Noorse publieke omroep gemaakt. Het waren destijds nog unieke projecten, maar in de jaren daarna zette het Amerikaanse bedrijf vol in op originele content.

Ieder jaar wordt er meer geld gestoken in deze series en neemt het aantal uur van originele series almaar toe. Dat Netflix steeds vaker voor de keuze staat om een serie al dan niet te verlengen is een logisch gevolg. Ondanks dat iedere serie van Netflix een bepaalde populariteit geniet, moet de streamingdienst een afweging maken of een vervolg gewenst is. Behalve de succesfactor van een serie kunnen er uiteraard ook andere redenen een rol spelen. Zo kan het verhaal van een serie voltooid zijn en is dat voor Netflix reden genoeg om het te annuleren. Daarnaast zagen we bij Bloodline dat politieke/financiële redenen ten grondslag lagen aan het cancelen van de Original.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?