Netflix storing Nederland

Netflix storing

Er is weinig zo irritant als een Netflix storing, net wanneer je een film of je favoriete serie wilt gaan kijken. Gelukkig is in de eerste jaren van Netflix in Nederland gebleken dat het aantal echte storingen op één hand te tellen valt.  Mocht er toch een storing bij Netflix zijn, dan informeren we je hier over de huidige stand van zaken. De exacte problemen  worden aangegeven en de verwachting wanneer het weer zal zijn opgelost. Het kan zijn dat Netflix even niet werkt, maar dit wil niet direct betekenen dat er sprake is van een algehele storing. Pas in dat geval zullen wij hier melding van maken op deze pagina over storingen bij Netflix.

Foutmeldingen

Net zoals bij alle internet gestuurde diensten komt het wel eens voor dat er problemen zijn met de server, er foutmeldingen ontstaan of er even geen connectie gemaakt kan worden. Een Netflix storing is tot dusver op twee verschillende manieren voorgekomen. Over het algemeen waren er problemen met het verbinden van de server. In de ergste gevallen duurde dit enkele uren.

Daarnaast is het voorgekomen dat er door een fout in het systeem opeens diverse titels niet meer in het aanbod stonden. Dit betrof grote titels zoals bijvoorbeeld Breaking Bad, House of Cards of Riverdale. Wanneer deze titels opeens weg zijn kun je er vanuit gaan dat er een storing bij Netflix is. Dit zijn namelijk series die de basis vormen van het aanbod en daardoor niet zomaar zullen verdwijnen.

Een Netflix storing lost zich overigens ook geregeld al zelfstandig op door het systeem van de video on demand dienst. Op piekmomenten komt het wel eens voor dat je merkt dat de beeldkwaliteit iets minder wordt. Doordat er diverse beeldkwaliteiten beschikbaar zijn binnen Netflix, wordt deze wel eens automatisch teruggeschakeld. Hierdoor wordt er minder data verbruikt en kan het systeem toch alles aan.

Netflix storing?

Bekijk hier of op dit moment storingen van Netflix zijn

Grote storingen op Netflix

Het gebeurt bijna dagelijks dat er op verschillende plaatsen in het land storingen zijn op Netflix. Het komt zelden voor dat het hele land (of zelfs de hele wereld) te maken heeft met een Netflix storing. In 2015 is het tot dusver twee keer voorgekomen dat er een grote, landelijke storing, was.

  • 29 maart 2015
  • 15 januari 2015
  • 1 oktober 2016
  • 12 juli 2017
  • 26 juli 2017
  • 7 augustus 2017
  • 25 januari 2018
  • 14 maart 2018
  • 11/12 juni 2018

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?