Laatste nieuws over Netflix

De 25 beste kerstfilms op Netflix

De beste kerstfilms op Netflix. In december is het tenslotte verplichte kost: kerstfilms kijken! Netflix brengt inmiddels jaarlijks diverse nieuwe kerstkrakers, gecombineerd met echte klassiekers. Dat is dan ook een mooie aanleiding om de leukste kerstfilms op Netflix eens op een rij te zetten.

Klaus voert de lijst heel stevig aan

Elk jaar weer verschijnen er nieuwe kerstfilms uit Netflix. Toch komt de absolute koploper uit 2019.  De animatiefilm Klaus heeft op IMDb een dikke 8 te pakken, uniek voor een kerstfilm. Love Actually liet zijn neus vorig jaar niet zien op Netflix, waardoor de top drie er net eventjes wat anders uitzag. Maar de kerstklassieker is terug op de tweede stek! Robin de Roodborst (in het Engels het nog wat lekkerder bekkende Robin Robin) is daarom opgeschoven naar plek 3 en The Christmas Chronicles haalt het podium.

Wat zeggen de cijfers eigenlijk?

We hebben de 25 beste kerstfilms op Netflix voor jullie op een rijtje gezet. Daarvoor hebben we de IMDb-cijfers erbij gepakt en dat valt niet mee als je het zo onder elkaar ziet. De meeste kerstfilms worden niet al te best beoordeeld. Wat zeggen deze cijfers eigenlijk? Met name dat het romcom-genre maar moeilijk hoge cijfers weet te scoren, of er op IMDb maar weinig kerstfans te vinden zijn. Toch maakt dit alles bij elkaar een mooie lijst om de decembermaand in een heerlijke stemming door te komen.

Waar is Home Alone?

Een jaarlijkse vraag is, waar is Home Alone en komt Home Alone weer op Netflix? Het antwoord is helaas teleurstellend, want de rechten liggen exclusief bij Disney+. We leggen in dit artikel uit hoe dit zit.

De beste kerstfilms op Netflix

1. Klaus 8,2
2. Love Actually 7,6
3. Robin de Roodborst 7,2
4. The Christmas Chronicles 7,1
5. Angela’s Christmas 7
6. The Holiday 6,9
7. Angela’s Christmas Wish 6,9
8. A Boy Called Christmas 6,8
9. A Christmas Miracle for Daisy 6,8
10. Deliver by Christmas 6,7
11. De Familie Claus 6,6
12. A Kindhearted Christmas 6,5
13. Jingle Jangle a Christmas Journey 6,5
14. A Princess for Christmas 6,5
15. Single All the Way 6,3
16. Love Hard 6,3
17. How The Grinch Stole Christmas 6,2
18. Scrooge: A Christmas Carol 6,2
19. The Christmas Chronicles 2 6,1
20. Holiday in the Wild 6,1
21. Holidate 6,1
22. The Noel Diary 6,1
23. The Princess Switch 6
24. Christmas With You 6
25. A Castle for Christmas 6

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?