Laatste nieuws over Netflix

Internet snel genoeg voor Netflix? Check het!

Internetsnelheid Netflix
De snelheid van het internet is voor Netflix gebruikers zeer belangrijk. Een goede internetsnelheid is essentieel om ongestoord te kunnen Netflixen. Netflix heeft nu een website gelanceerd waar snel is te controleren hoe snel het internet momenteel is.

De door Netflix gelanceerde tool is wereldwijd gratis te gebruiken en bevat net als Netflix zelf geen advertenties. De actuele snelheid van het internet kan getest worden via www.fast.com. Het is een zeer eenvoudige website, die enkel en alleen de snelheid controleert. Alleen de downloadsnelheid wordt gemeten, omdat deze het meest relevant is voor het consumeren van content. Fast.com is te gebruiken op de telefoon, tablet, laptop/pc en smart-tv met browsers. Hoewel de internet speedtest van Netflix nagenoeg dezelfde resultaten geeft als iedere andere website, waar de internetsnelheid getest kan worden, zoals bijvoorbeeld speedtest.com.

Welke internetsnelheid heb ik nodig voor Netflix?

Het is natuurlijk handig om te weten hoe snel (of langzaam) het internet is, maar welke snelheid is nodig om fatsoenlijk gebruik te kunnen maken van Netflix? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven, omdat de kwaliteit van het beeld invloed heeft op de vereiste internetsnelheid. De aanbevolen snelheden voor Netflix staan hieronder weergegeven:

  • 0,5 megabit per seconde – Vereiste snelheid van breedbandverbinding
  • 1,5 megabit per seconde – Aanbevolen snelheid van breedbandverbinding
  • 3,0 megabit per seconde – Aanbevolen voor SD-kwaliteit
  • 5,0 megabit per seconde – Aanbevolen voor HD-kwaliteit
  • 25 megabit per seconde – Aanbevolen voor Ultra HD-kwaliteit

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?