Laatste nieuws over Netflix

8 Feiten en geruchten over Riverdale seizoen 3

Het derde seizoen van Riverdale is in aantocht. Op 10 oktober gaat het verhaal van Archie, Jughead, Veronica, Betty en hun vrienden verder bij The CW en een dag later kunnen we de eerste aflevering van seizoen 3 ook op Netflix verwachten. Daarna verschijnt iedere week een gloednieuwe aflevering van de populaire serie.

Feitjes en geruchten

Om je goed voor te bereiden op Riverdale seizoen 3 hebben we een aantal feitjes en geruchten die al bekend zijn over het seizoen op een rijtje gezet. Zo werd in aanloop naar de start van het nieuwe seizoen al enigszins bekend wat ons dit seizoen allemaal bezig gaat houden en werden een aantal nieuwe castleden voorgesteld.

1. Shocking scene in eerste aflevering seizoen 3

De première van het derde seizoen van Riverdale heeft heel wat voor ons in petto. Zo werd al duidelijk dat we rekening moeten houden met een shocking scene in de seizoensopener die het leven en de gezondheid van één hoofdpersoon in serieus gevaar brengt. Om wie het gaat, is nog niet duidelijk geworden.

2. Nieuwe castleden in Riverdale

Eindelijk weten we wie de rollen van Gladys Jones en Jellybean Jones gaan vervullen. Waar hier en daar al eens gesproken werd over een rol van Millie Bobby Brown (Eleven uit Stranger Things) in Riverdale, is het toch iemand anders geworden. Jellybean Jones wordt gespeeld door Trinity Likins, terwijl Gina Gershon is gestrikt om haar moeder te spelen. Duidelijk is al dat ook Gladys en Jellybean zich bezighouden met de Serpents.

Daarnaast duiken er nog wat nieuwe gezichten op in Riverdale. Riley Keough is gecast als Laurie Lake, een typisch Amerikaans boerenmeisje dat de hoofden van Jughead en Archie flink op hol gaat brengen. Ook heeft de zoon van Mark Consuelos (Hiram Lodge) een rol gekregen in Riverdale. Michael speelt de jonge Hiram in de flashback-aflevering waarin we een kijkje krijgen in het leven van de ouders toen ze jonger waren. Penelope Ann Miller is tot slot gecast voor de rol van officier van justitie Mrs. Wright. Zij staat oog in oog met Archie nu hij wordt beschuldigd van moord.

3. Een terugkeer van Chic?

In het kader van de geruchten kan een terugkeer van Chic allesbehalve worden uitgesloten. Terwijl de acteur zelf al aangaf dat het hem niets zou verbazen als hij in de toekomst terugkeert in de serie, zijn er ook een aantal aanwijzingen die mogelijk laten zien dat Chic springlevend is. Zo is zijn lichaam niet gevonden, gaf Betty hem 50 procent kans om te overleven en behoorde Chic niet tot de slachtoffers die Betty opnoemde toen ze Black Hood confronteerde. Keert Chic dan toch nog terug in seizoen 3?

4. Riverdale seizoen 3 korter dan verwacht?

Een minder leuk gerucht is dat het derde seizoen van Riverdale misschien korter gaat zijn dan verwacht. Showrunner Roberto Aguirre-Sacasa gaf aan dat aflevering 8 in het derde seizoen al de midseason-finale is. Dat hoeft echter niet direct iets slechts te betekenen. In seizoen 2 was aflevering negen de midseason-finale, maar het is in ieder geval iets om in de gaten te houden. Blijf ook daarom het uitzendschema van Riverdale seizoen 3 goed in de gaten houden!

5. Musical- en flashback-aflevering

In het derde seizoen kunnen we opnieuw aan de slag met een musicalaflevering. Welke aflevering dat gaat zijn, is nog niet duidelijk, maar bekend is wel dat er in ieder geval weer een musicalaflevering is. Daarnaast komt er in seizoen 3 ook voor het eerst een flashback aflevering waarin we de ouders zien toen ze jonger waren. De kinderen spelen de rol van hun ouders.

6. Nieuwe liefdes in Riverdale seizoen 3

FP en Alice vonden elkaar in het verleden al eens leuk en in seizoen 2 hebben we gezien hoe de liefde tussen de twee opnieuw opbloeide. In seizoen 3 wordt hun liefde alleen maar serieuzer en gaan ook Betty en Jughead erachter komen dat hun ouders elkaar leuk vinden. Daarnaast zijn er meer nieuwe liefdes, want Kevin komt in een relatie terecht met Moose, al blijkt het wel een ingewikkelde relatie te zijn. Daarnaast komen Kevin en Josie in hetzelfde huis te wonen nu hun ouders aan het daten zijn.

7. Meer Ethel, Toni en Reggie

Voor het derde seizoen zijn Vanessa (Toni Topaz) en Reggie (Charles Melton) toegevoegd aan de series regulars. Dat houdt in dat we ze vaker gaan zien in seizoen 3 van Riverdale. Ook vertelde Shannon Purser, de actrice die Ethel speelt, dat ze een grotere rol zou krijgen in Riverdale seizoen 3. “Ik kan nog niet veel verklappen, maar ze ondergaat zeker wat grote veranderingen.”

8. Polly en Alice in mysterieuze cult

Nu Alice eindelijk weet wie de Black Hood is, is ze toe aan rust. In haar zoektocht naar die rust, besluit Polly een handje te helpen. Zij trekt haar moeder volledig mee in een mysterieuze cult waarvan Edgar Evernever de leider is. Betty kijkt ondertussen machteloos toe. Dit lijkt dan ook het nieuwe mysterie dat ons bezig gaat houden in seizoen 3. Al hebben we ook al de mysterieuze Gargoyle King voorbij zien komen waarover tot op heden bijzonder weinig bekend is.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?