Laatste nieuws over Netflix

Tweede seizoen van Atypical aangekondigd

Netflix heeft Atypical seizoen 2 besteld. Na het succesvol ontvangen eerste seizoen was het wachten op het verlengbericht en nu is het dus zeker dat het verhaal over de autistische Sam en zijn familie verder gaat.

Autisme

In de eerste acht afleveringen was te zien hoe Sam probeert om te gaan met zijn heftige vorm van autisme. Net als zijn leeftijdsgenoten wil hij graag een vriendin en stappen maken op seksueel gebied. De vrouw die hij daar voor heeft uitgekozen is zijn therapeute.

Omdat Sam het goed wil aanpakken besluit hij dat hij beter eerst kan oefenen op andere meisjes en komt daar ook eerlijk voor uit. Hoewel zijn therapeute altijd het doel blijft, ontdekt hij gaandeweg dat hij best wel gesteld raakt op zijn ‘oefenvriendin’ Paige.

Atypical seizoen 2 op Netflix

In Atypical seizoen 2 zullen we op Netflix ook de andere verhaallijnen blijven zien. De focus lag namelijk niet alleen op Sam. In seizoen 1 was te zien hoe zijn ouders en zijn zus omgaan met Sam. Zo probeert de vader zijn band met Sam te verbeteren, door hem te helpen met de tactieken om een vriendin te scoren, nadat hij jaren terug was weggelopen voor zijn verantwoordelijkheid. Moeder Elsa wordt al die intensieve zorg juist te veel en vindt een uitlaatklep bij een jonge barman. Daar zat ook gelijk de cliffhanger van seizoen 1, want Casey, de zus van Sam, betrapt haar moeder.

Hoe dat zich zal ontwikkelen zal uiteraard te zien zijn in Atypical seizoen 2. Wanneer Atypical seizoen 2 zal verschijnen op Netflix is nog niet bekend. Het eerste seizoen is net een maand te zien bij de streamingdienst, dus de verwachting is dat de nieuwe afleveringen in de loop van 2018 te zien zullen zijn. In tegenstelling tot seizoen 1 zal Atypical seizoen 2 overigens uit tien afleveringen bestaan, in plaats van acht.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?