Laatste nieuws over Netflix

Avatar: The Last Airbender krijgt een vernieuwde versie op Netflix

De makers van Avatar: The Last Airbender gaan een vernieuwde versie van de live-actionserie maken voor Netflix. In 2010 werd er ook een film op basis van de serie gemaakt, maar dat groeide uit tot een enorme flop.

De Drakenprins

Vorige week lanceerde Netflix de animatieserie De Drakenprins. Deze serie is ook bedacht en gemaakt door Michael DiMartino en Bryan Konietzko, van Avatar: The Last Airbender. Vooralsnog wordt die reeks goed ontvangen en bovendien bleek de stap naar een vernieuwde versie van Avatar niet al te groot meer.

Avatar: The Last Airbender op Netflix

Avatar: The Last Airbender zal dus op Netflix in een nieuw jasje gestoken worden. De productie zal in 2019 van start gaan en wederom zijn Michael DiMartino en Bryan Konietzko de leiders van het project. Bang dat de vernieuwde animatieserie een flop wordt, net zoals de film in 2010, zijn ze niet. Volgens het duo kwam dat omdat de film cultureel niet goed in elkaar zat. Dat probleem willen ze tackelen als ze aan de slag gaan voor de vernieuwde versie voor Netflix.

Tussen 2005 en 2008 werd de originele reeks van Avatar: The Last Airbender gemaakt door DiMartino en Konietzko. In Nederland was deze serie bij Nickelodeon te zien en was ook hier erg populair. Eind 2019 of misschien begin 2020 zal Avatar: The Last Airbender in de nieuwe vorm te zien zijn bij Netflix. Veel is er verder nog niet bekend, maar de streamingdienst deelde al wel een foto op social media, getekend door John Staub. Daarop is de luchtbizon Appa zichtbaar, met vermoedelijk Avatar Aang aan zijn zijde. Aang is een speciale Airbender, omdat hij ook de elementen van de Earthbenders, Waterbenders en Firebenders bezit. In de originele serie zagen we dat er regelmatig oorlog uitbrak tussen de verschillende benders.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?