Laatste nieuws over Netflix

Gaan de Obama’s voor Netflix aan de slag?

Voormalig president Barack Obama en zijn vrouw Michelle zijn met Netflix in gesprek over een mogelijke samenwerking. Volgens The New York Times praten de Obama’s met Netflix over een eigen show, met items over onderwerpen die het koppel aan het hart gaat.

Obama en Letterman

Barack Obama was onlangs al te zien in de nieuwe talkshow van David Letterman. In deze Netflix-show legde Obama een exclusief interview af en sprak hij met Letterman over verschillende belangrijke momenten in zijn leven.

De talkshow van Letterman verschijnt maandelijks op Netflix met een nieuwe aflevering. Steeds wordt er een gesprek gevoerd met een wereldberoemd persoon. In dit uur durende gesprek wordt er rustig gesproken over onderwerpen die de gast van belang vindt.

Serie van Obama op Netflix?

Ook Barack en Michelle Obama lijken voor Netflix een dergelijk programma wel te zien zitten. Over de inhoud van hun mogelijke show wordt nog gesproken, maar volgens The New York Times is het niet de bedoeling dat Obama commentaar gaat leveren op Donald Trump, zijn opvolger als president van de Verenigde Staten. Barack Obama zou graag gasten uitnodigen om te praten over zaken die hem tijdens zijn presidentschap ook aan het hart gingen. Zaken als gezondheidszorg, immigratie en klimaatveranderingen zijn dingen waar Obama zich nog altijd voor inspant. Het podium dat Netflix hem mogelijk biedt zou hij graag willen gebruiken om deze onderwerpen bespreekbaar te maken met interessante gasten.

Michelle Obama

Ook over een rol voor Michelle Obama bij Netflix wordt gedacht. Net als haar man Barack zet de voormalig First Lady zich in voor maatschappelijke problemen die haar aan het hart gaan. Zo zou Michelle Obama in een show voor Netflix graag willen praten over zaken als bijvoorbeeld voeding. Zowel Netflix als de Obama’s wilden vooralsnog niet reageren op de berichten van The New York Times. Eric Schultz, voormalig adviseur van Obama, wilde tegenover de krant wel reageren. “President en mevrouw Obama hebben altijd geloofd in de kracht van verhalen vertellen en doorgeven. Gedurende hun leven hebben ze verhalen verteld over mensen die een verschil hebben willen maken in deze wereld. Wat betreft hun toekomstplannen: zij zullen nieuwe wegen blijven bewandelen om hun verhalen te blijven delen.”

Netflix en Obama

Obama is zelf al lange tijd fan van Netflix. Tijdens zijn periode als president gaf hij bijvoorbeeld al eens aan dat hij een groot fan is van de Netflix Original House of Cards. Zo twitterde hij in 2014 dat hij geen spoilers wilde zien van het nieuwe seizoen van House of Cards en sprak hij met Netflix-baas Reed Hastings wel eens over deze serie. Daarnaast is er ook een Netflix Original Film over de studiejaren van Barack Obama te zien. Die film heet Barry. Onlangs verscheen dus het exclusieve interview met Obama op Netflix en inmiddels is er ook een documentaire over het laatste jaar van Barack Obama als president van de Verenigde Staten te zien op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?