Laatste nieuws over Netflix

Beste True Crime docu’s en series op Netflix

Wat zijn de beste true crime-documentaires en -series op Netflix? Het segment true crime op Netflix heeft in de laatste jaren een ongelooflijke vlucht genomen, na de release van Making a Murderer. Anno 2021 kunnen elke maand, of misschien zelfs elke week, wel ‘genieten’ van een nieuw mysterie!

Making a Murderer de start van een tijdperk

Op 18 december 2015 bracht Netflix de true crime-docuserie Making a Murderer uit. Steven Avery stond centraal, een man uit Wisconsin die achttien jaar lang in de gevangenis heeft gezeten voor de aanranding van Penny Beerntsen. DNA-analyse pleitte Avery vrij en hij kwam op vrije voeten. Twee jaar later verdween Teresa Halbach, een fotografe die voor het laatst gezien was op het terrein van Avery. Hij werd gearresteerd en opnieuw aangeklaagd voor moord!

Schot in de true crime-roos

Making a Murderer bleek een schot in de roos voor Netflix. Binnen één maand tijd hadden al bijna 20 miljoen mensen de serie bekeken. Bovendien waren Avery en zijn medeplichtige Brendan Dassey overal ter wereld de talk of the town. Het was het startschot van heel veel true crime-documentaires en -docuseries. En dat zorgde ervoor dat de kijker pareltjes voorgeschoteld kreeg als The Keepers en Don’t F**k With Cats.

Je ziet door de true crime-bomen het bos niet meer

Dat betekent gelijk wel dat Netflix-abonnees inmiddels ongelooflijk veel keuze hebben als ze op zoek zijn naar waargebeurde mysterie. Gelukkig zijn wij er om jou een handje te helpen: hieronder vind je de 20 best beoordeelde true crime-docu’s op Netflix!

Beste True Crime Docu’s op Netflix

Titel IMDb
1. Making a Murderer 8,6
2. The Keepers 8,1
3. Don’t F**k With Cats 8,0
4. Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes 7,8
5. The Devil Next Door 7,6
6. Evil Genius 7,5
7. The Staircase 7,5
8. The Confession Killer 7,4
9. Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez 7,4
10. Who Killed Little Gregory? 7,4
11. The Innocent Man 7,3
12. Unsolved Mysteries 7,3
13. Amercian Murder: The Family Next Door 7,2
14. Unabomber: In His Own Words 7,2
15. The Alcàsser Murders 7,1
16. Carmel: Who Killed Maria Marta? 7,1
17. The Ripper 7,1
18. Amanda Knox 6,9
19. The Disappearance of Madeleine McCann 6,6
20. Out of Thin Air 6,3

De lijst met beste true crime docu’s op Netflix wordt met enige regelmaat bijgewerkt, de laatste update is gedaan op 24 januari 2021.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?