Laatste nieuws over Netflix

Cast verfilming The Letter for the King van Netflix is bekend

Netflix heeft bekendgemaakt welke acteurs te zien zullen zijn in de serie The Letter for the King. Deze nieuwe Netflix Original zal gebaseerd zijn op het Nederlandse avonturenboek De brief voor de koning van Tonke Dragt.

Geen Nederlandse Netflix Original

De serie draagt een internationale titel en dus niet De brief van de koning. Dit komt omdat het geen echte Nederlandse Netflix Original is. Er wordt ook gewerkt met een buitenlandse crew, waardoor de serie ook in het Engels gesproken zal zijn.

Cast The Letter for the King

Nu is ook bekend hoe de cast van The Letter for the King er uit ziet. Netflix maakte bekend dat Tiuri gespeeld zal worden door Amir Wilson. De acteur speelde onder andere in The Secret Garden en zal in The Letter for the King dus één van de hoofdrollen spelen. Tiuri is de vijftienjarige schildknaap die een wanhopige hulpvraag beantwoordt en op een gevaarlijke missie wordt gestuurd. Hij krijgt gezelschap van Lavinia. De avontuurlijke Lavinia zal gespeeld worden door Ruby Serkis. Nathanael Saleh (in Mary Poppins Returns als John Banks) speelt Piak, een dappere en enthousiaste jongen die het niet kon aanzien om zijn oudere broer op avontuur te zien gaan terwijl hij thuis miste.

Om dit trio zal The Letter for the King hoofdzakelijk draaien, maar de serie introduceert ook nieuwe personages. Zo zullen we ook Thaddea Graham als Iona, Islam Boukkhaz als Arman, Jack Barton als Foldo en Jonah Lees als Jussipo zien. Yorick van Wageningen en Gijs Blom zijn de Nederlanders die in de verfilming van het beroemde boek van Tonke Dragt te zien zullen zijn. Van Wageningen zal King Favian spelen, terwijl Blom in de huid van Prince Viridian kruipt.

Andere acteurs zijn: Emilie Cocquerel (The New Legend of the Monkey) als Queen Alianor, Ken Nwosu (The Man) als Ristridin, Peter Ferdinando (Ghost in the Shell) als Jaro, Kemi-Bo Jacobs (McMafia) als Tiuri’s moeder Darya, David Wilmot (The Guard) als Slupor en Tawfeek Barhom (The Looming Tower) als Jabroot.

Invloed Tonke Dragt

Tonke Dragt is zelf ook betrokken bij de totstandkoming van The Letter for the King. Zo keurde ze het begin en het einde van het script van de serie af, omdat er te veel aan veranderd was. Niet alle veranderingen keurde ze overigens af. “dat er een meisjespersonage bij is gekomen dat ik pas in het tweede boek opvoer, snap ik heel goed. Maar ik heb wel benadrukt dat Tiuri de baas is. Het is een slim meisje, maar ze bepaalt niet wat er gebeurt”, vertelde ze in een interview met Present.

Inmiddels is het eerste deel van de opnames van The Letter for the King al achter de rug. Er is gefilmd in Nieuw-Zeeland. Voor het tweede deel van de opnames van het eerste seizoen vertrekken cast en crew naar Praag.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?