Laatste nieuws over Netflix

Dagelijkse top-10 op Netflix met meest bekeken films en series

Netflix heeft een nieuwe functie uitgerold: de top-10. De meest bekeken films en series zijn voortaan dagelijks te zien in het systeem van Netflix en de lijst zal iedere dag van een update worden voorzien door de streamingdienst.

Top-10 per land

Wanneer je nu door het Netflix-systeem scrollt kom je de top-10 tegen van meest bekeken titels. Ga je naar de sectie films of series, dan krijg je daar nog een gespecificeerde lijst met de top-10 van series in Nederland vandaag. Hetzelfde bij films. Bij de lancering van deze nieuwe functie staat Narcos: Mexico bovenaan in Nederland. Daar is gelijk een verschil te zien met andere landen, want in België staat Locke & Key op de eerste plaats.

Dagelijkse update

De lijst zal dagelijks worden voorzien van een update. Aan Variety laat een woordvoerder van Netflix weten dat hun nieuwe tracking-methode aan de basis staat van de lijst. Er wordt een telling gedaan van het aantal accounts dat in de afgelopen 24 uur minimaal twee minuten naar een titel heeft gekeken.

Succesvolle tests

Het afgelopen half jaar is de nieuwe functie uitgebreid getest in zowel Mexico als Groot-Brittannië. De bevindingen in deze landen waren goed en gebruikers vonden het prettig om op deze manier nieuwe titels te ontdekken. De positie van de top-10 zal bij iedere gebruiker variëren én ook nog eens per dag. Dit wordt bepaald aan de hand hoe relevant de titels in de lijst voor jouw kijkgedrag zijn.

Een speciale top-10 badge

Scroll je door het Netflix-systeem dan kom je nu bij de titels die in een top-10 staan ook nog een speciale badge tegen. Rechtsboven in het plaatje staat nu ‘Top10’ bij een titel wanneer deze in de overall top-10 staat.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?