Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in september 2018

Het aanbod documentaires was in september zeer divers op Netflix. De streamingdienst voegde sportdocumentaires, muziekdocumentaires en documentaires over de maatschappij toe aan het aanbod. Uit deze drie categorieën hebben wij de Beste Documentaires van september gekozen.

Senna

Zelfs als je geen fan bent van de Formule 1 dan is de documentaire Senna de moeite waard. Sinds begin september is Senna beschikbaar op Netflix en staat bekend als één van de beste documentaires ooit gemaakt.  Het is een biografie over het leven van Ayrton Senna, misschien wel de beste Formule 1-coureur aller tijden. Hij overleed op 1 mei 1994, na een crash op het circuit van Imola in San Marino. In Brazilië is Senna een held, maar ook wereldwijd maakt zijn naam nog altijd veel los.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Quincy

Ook in de documentaire Quincy wordt er stilgestaan bij het leven van een grootheid. Een verschil ten opzichte van Senna is dat Quincy Jones nog altijd in leven is. Daarnaast blonk Quincy niet uit op een circuit, maar als muziek- en cultuuricoon. De Netflix Documentaire kwam in september uit en is zeer goed ontvangen. Het feit dat de film over het privéleven van Qunicy Jones is gemaakt door zijn dochter Rashida Jones maakt Quincy extra bijzonder.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Jane

Eind 2017 kwam de documentaire Jane uit en sinds 12 september beschikbaar op Netflix. De film kan gerust een must-see genoemd worden, omdat het nooit vertoonde beelden laat zien van de primatologe Jane Goodall. De Britse deed tientallen jaren onderzoek naar het sociale en familiale leven van de chimpansee. Dit onderzoek wordt nog altijd omschreven als grensverleggende en daarom wordt Jane Goodall geroemd om haar wetenschappelijke bijdrage. De documentaire laat dit op fraaie wijze zien.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?