Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in september 2023

De negende maand van het jaar zit er al weer bijna op. Het was een maand met aardig wat nieuwe titels op Netflix. Daarbij ook een reeks nieuwe documentaires. Wij gingen op zoek naar de beste documentaires op Netflix in september 2023.

Is She the Wolf?

Datingshows zijn best hot op Netflix. Love is Blind, Perfect Match, The Circle, Too Hot To Handle,  The Ultimatum, noem ze allemaal maar op. Maar inmiddels is de streamingdienst ook een Japanse datingshow rijker. Echt waar! In Is She the Wolf? gaan singles op zoek naar één of meerdere wolven. Althans, het steek zo in elkaar: vijf mannen en vijf vrouwen gaan op zoek naar de liefde. Eén of meerdere vrouwen is echter helemaal niet oprecht. Deze wolven mogen niet verliefd worden, maar vooral niet ontmaskerd worden.

➡ Lees meer over Is She the Wolf?

Who Killed Jill Dando?

Na Is She the Wolf nog een vraag en dit keer een serieuzere, namelijk: Who Killed Jill Dando? Jill Dando ken je misschien wel, want dat was een geliefde presentator. In 1999 kwam er echter een einde aan haar leven toen ze buiten haar huis in West-Londen dood werd geschoten, waarna er een complex onderzoek uitgevoerd moest worden, dat ook nog eens spraakmakend werd. Er was een verdachte en die werd aanvankelijk veroordeeld tot acht jaar cel, maar later werd de bewuste persoon alsnog vrijgesproken. Intussen bleef Dando’s moord onopgelost, maar wie weet maakt de Netflix-docu daar een einde aan. Of toch niet?

➡ Lees meer over Who Killed Jill Dando?

Ordinary Men

Van prangende vragen gaan we naar… doodgewone ‘mannetjes’. Daar lijkt het in ieder geval op gezien de titel van deze documentaire. In het Duits luidt deze echter: Ganz normale Männer – Der vergessene Holocaust, en dan weet je wel waar we mee te maken hebben. Ook deze docu onderzoekt een vraag: hoe oprecht was het ‘Wir haben es nicht gewusst’ na de Holocaust? Duizenden doodnormale Duitsers begingen als lid van de nazipolitie op grote schaal wreedheden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

➡ Lees meer over Ordinary Men

Spy Ops

Van de ene oorlog naar de andere, of meerdere zelfs, want in Spy Ops laat Netflix oud-leden van inlichtingendiensten als MI6 en CIA aan het woord. Zij vertellen verhalen uit het spionagevak, bijvoorbeeld uit de Koude Oorlog of over Osama Bin Laden. Deze verhalen worden kracht bijgezet met interviews en archiefmateriaal. En dat liefst acht hele afleveringen lang!

➡ Lees meer over Spy Ops

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?