Laatste nieuws over Netflix

De deal tussen Netflix en The CW: Wat komt er?

Netflix en The CW hebben een deal gesloten en deze pakt ook gunstig uit voor de abonnees van Netflix uit Nederland. De afgelopen dagen zagen wij hier al de eerste resultaten van. The Arrow en My Crazy Ex-Girlfriend zijn hier de eerste voorbeelden van. Maar The CW heeft meer series, zoals The Flash en Supernatural. Komen deze series ook op Netflix?

Arrow op Netflix

Arrow was het eerste voorbeeld van de deal tussen Netflix en The CW. Nadat in het voorjaar het derde seizoen van deze populaire serie op Netflix was verschenen, werd in het weekend van 15 oktober plotseling het vierde seizoen aan het aanbod toegevoegd. Een paar dagen later werden ook de eerste afleveringen van het vijfde seizoen van Arrow toegevoegd door Netflix. Netflix-Nederland.nl deed daarop navraag en ontdekte dat er wekelijks een nieuwe aflevering van Arrow toegevoegd wordt. Daarmee loopt Nederland op Netflix dus volledig bij met Amerika, ook daar is Arrow seizoen 5 net begonnen.

Series van The CW op Netflix

The CW en Netflix sloten in juli een nieuwe deal. In deze deal is opgenomen dat Netflix de series van The CW mag aanbieden, acht dagen nadat ze door de televisiezender zijn uitgezonden. Deze deal geldt echter alleen voor Amerika, zo communiceerde de streamingdienst in juli 2016. Netflix Nederland lijkt nu echter ook een graantje mee te pikken. Dat blijkt wel uit Arrow, waarvan dus iedere week nieuwe afleveringen te zien zijn op Netflix. The CW heeft echter veel meer series in het aanbod en hiervan verschijnen er steeds meer op Netflix in Nederland. Wil dat dan ook zeggen dat series als The Flash en Supernatural op Netflix verschijnen? Dat is op dit moment moeilijk te zeggen, maar Netflix gaf wel aan dat Arrow een ‘eerste stap is van de samenwerking’. Dat biedt dus hoop. Zodra hier updates over zijn, wordt dit artikel verder aangevuld. Wil je direct op hoogte gebracht worden als er nieuwe series van The CW op Netflix verschijnen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

The CW is een joint venture tussen CBS Corporation en Warner Bros. Het televisienetwerk staat bekend om de vele goede series. Arrow is dus al genoemd, maar ook The Vampire Diaries, Supernatural, The Originals, Reign, The 100, The Flash, iZombie, Supergirl en Jane the Virgin zijn voorbeelden van series die in beheer zijn bij The CW. Veel van deze series zijn inmiddels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Daarnaast blijft The CW nieuwe series produceren en ook die worden opgenomen in de catalogus van Netflix.

Crazy Ex-Girlfriend op Netflix

Crazy Ex-Girlfriend is ook nieuw op Netflix en komt eveneens uit de stal van The CW. Op vrijdag 21 oktober werd het eerste seizoen van deze populaire serie toegevoegd en op die dag is in Amerika het tweede seizoen van start gegaan. Crazy Ex-Girlfriend seizoen 2 is vanaf zondag 23 oktober ook op Netflix te zien. Daarmee profiteert Nederland wederom van de deal tussen Netflix en The CW. Iedere week zullen er nieuwe afleveringen van Crazy Ex-Girlfriend aan het aanbod toegevoegd worden. Het tweede seizoen van de serie telt dertien afleveringen. Dat zijn er drie minder dan het eerste seizoen van Crazy Ex-Girlfriend.

Frequency op Netflix

Frequency is een nieuwe serie van The CW en ook al op Netflix te zien. Frequency is sinds 10 oktober op Netflix te zien, vijf dagen na de uitzending in de Verenigde Staten. Ook hiervan wordt wekelijks de nieuwste aflevering aan het aanbod toegevoegd. De serie gaat over een jonge rechercheur die door een tijdslus kan communiceren met haar vader, dertig jaar terug in de tijd. Frequency is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2000. De serie, geschreven door Supernatural-showrunner Jeremy Carver, is na de eerste afleveringen goed ontvangen door de kijkers. Op IMDb wordt Frequency seizoen 1 vooralsnog gewaardeerd met een 8.1.

Wil jij op de hoogte gebracht worden als er meer series van The CW op Netflix verschijnen?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?