Laatste nieuws over Netflix

Definitief: Stranger Things seizoen 3 komt pas over één jaar

Stranger Things seizoen 3 verschijnt inderdaad pas in de zomer van 2019 op Netflix. Dat gevoel ontstond al, nadat er eerder in juli al een promotiespotje van een nieuw shoppingcenter in Hawkins werd verspreid door Netflix. Een woordvoerder heeft nu bevestigd dat we nog een heel jaar moeten wachten op het vervolg.

The Starcourt Mall

The Starcourt Mall werd een paar weken geleden geïntroduceerd door Netflix. Deze shopping mall zal waarschijnlijk een belangrijke rol gaan spelen in het derde seizoen van Stranger Things, maar het duurt nog wel even voordat het winkelcentrum gereed is voor de grote opening.

In het spotje werd namelijk vermeld dat The Starcourt Mall ‘next summer’ opent. Dat werd als een directe hint naar de release van Stranger Things opgevat en tijdens de Television Critics Association werd dit bevestigd door een woordvoerder van Netflix.

Stranger Things seizoen 3 pas in zomer 2019

Stranger Things seizoen 3 verschijnt dus pas in de zomer van 2019 op Netflix en dat houdt in dat we flink wat geduld moeten opbrengen. Op 27 oktober 2017 verscheen seizoen 2 en dat was al één jaar en drie maanden na de release van seizoen 1 in 2016. Tussen seizoen 2 en seizoen 3 van Stranger Things zal dus nog langer zitten. De release op Netflix staat gepland voor de zomer van 2019, maar wanneer dat precies is moet nog bekend gemaakt worden door de streamingdienst.

Uiteraard is het een teleurstelling dat er bijna twee jaar gewacht moet worden op Stranger Things seizoen 3, maar er is gelukkig wel een goede verklaring voor. “Deze show is handgemaakt. De Duffer-broers werken heel hard. Ze begrijpen dat er heel wat op het spel staat en willen met iets komen dat groter en beter is dan vorig jaar”, verklaarde een woordvoerder namens Netflix. ” Ze willen de tijd nemen om het echt goed te doen.”

Anders dan anders

Heel veel meer informatie over Stranger Things seizoen 3 werd er nog niet gegeven, maar eerder werd al verteld dat dit nieuwste deel heel anders zal zijn dan de voorgaande twee seizoenen van de hitserie. Daar werd nog wel dieper op in gegaan. “Seizoen drie speelt zich af in de zomer. Dus dat is al een groot verschil met de eerdere reeksen”, zei producent Shawn Levy. “Verder speelde school een grote rol bij de eerste seizoenen, terwijl het daar nu juist niet om draait. Het gaat om zwembaden, kampvuren, optochten, Onafhankelijkheidsdag en vuurwerk. Er gebeuren allemaal leuke dingen voor de duisternis intreedt.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?