Laatste nieuws over Netflix

Deze 9 feiten wist je nog niet over La Casa de Papel

La Casa de Papel

Na het vijfde seizoen is het officieel over en uit voor La Casa de Papel. De Spaanse hitserie is bij Netflix uitgegroeid tot een groot succes, maar je weet ongetwijfeld nog niet alles over La Casa de Papel alias Money Heist. In dit artikel vind je 9 feiten die je nog niet wist over La Casa de Papel. Om bij alle feiten te komen, klik je bovenaan het artikel op ‘Volgende’.

Let op: Dit artikel bevat spoilers voor wie La Casa de Papel nog niet heeft bekeken.

1. Oslo heeft in de hele serie maar vijf woorden gezegd

Oslo, vertolkt door Roberto Garcia, is in zestien afleveringen van La Casa de Papel te zien geweest. Opmerkelijk genoeg blijkt de acteur echter maar vijf woorden uitgesproken te hebben gedurende de gehele serie. De enige woorden die hij uitsprak, waren: “What? Sit down! Sit Down!”

2. Ook El Professor heeft een geheime naam

Alle karakters in La Casa de Papel zijn vernoemd naar een stad. Op één na. Althans, wat veel fans niet weten, is dat El Professor eigenlijk ook een onofficiële stadsnaam heeft. Zijn naam is Vatican City alias Vaticaanstad. Een stad die goed beschermd is, mysterieus en gevuld met kennis is.

3. La Casa de Papel had oorspronkelijk een andere naam

In Nederland en in vele andere landen kennen we deze Spaanse hitserie inmiddels als La Casa de Papel, maar het had niet veel gescheeld of de serie had totaal anders gehaten. Alex Pina sprak zijn voorkeur namelijk uit voor Los Desahuciados wat in het Nederlands de verstotelingen zou betekenen. Uiteindelijk werd echter gekozen voor La Casa de Papel.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?