Laatste nieuws over Netflix

Serie van Chuck Lorre verschijnt in augustus op Netflix

Disjointed, de nieuwe serie van Chuck Lorre voor Netflix, verschijnt in augustus. Via het eigen twitterkanaal maakte de serie bekend middels een filmpje en daaruit blijkt dat het geen toeval is dat het nieuws op 20 april naar buiten is gekomen. Alle 14 afleveringen van Disjointed verschijnen 25 augustus op Netflix.

Chuck Lorre

Chuck Lorre heeft de serie Disjointed bedacht en dus lijkt het gelijk wel goed te zitten met deze komedieserie. Chuck Lorre lijkt namelijk garant te staan voor succes. Lorre is namelijk het brein achter de populaire series Two and a Half Men en The Big Bang Theory.

Disjointed op Netflix

Disjointed seizoen 1 verschijnt 25 augustus op Netflix. In deze komedie speelt Kathy Bates de hoofdrol. In Disjointed kruipt zij in de huid van een eigenaresse van een coffeeshop in Amerika. Ze runt deze tent met haar zoon. Het is haar droombaan, want ze kan bijna altijd high zijn. Dat geldt overigens ook voor haar zoon en de bewaker, die ook in de coffeeshop werken. Disjointed speelt zich af in Los Angeles en voordat Ruth (Bates) de coffeeshop in LA opende had ze een heel ander leven. Ze was advocate, maar wilde zich hard maken voor de legalisering van marihuana.

Dat de releasedatum van Disjointed seizoen 1 op 20 april bekend is gemaakt blijkt geen toeval. Middels een korte video werd de datum aangekondigd en als afsluiter van de video is de tekst ‘Happy 420’ te zien. In dit geval staat 420 voor de datumnotatie 4/20. In Amerika noemen ze eerst de maand en dan de dag: april 20 dus. Op 20 april vieren de liefhebbers van cannabis in Amerika het bestaan van de drug. Inmiddels is in een aantal Amerikaanse staten cannabis gelegaliseerd, maar dat was vroeger wel anders. In Nederland zijn we er aan gewend geraakt dat er op straat een joint gerookt mag worden, in Amerika is dat nog lang niet (overal) zo. Liefhebbers van cannabis zijn er echter al jaren in Amerika en 20 april is een ode aan cannabis geworden. Op deze dag wordt deze drug publiek gebruikt. Geen toeval dus dat Disjointed 20 april heeft uitgekozen om de serie aan te kondigen!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?