Laatste nieuws over Netflix

Dit is het waargebeurde verhaal van El secreto de la familia Greco

Een bizar waargebeurd verhaal, dat is te zien in El secreto de la familia Greco. De Netflix-serie El secreto de la familia Greco is gebaseerd op de Argentijnse show Historia de un Clan én (daaruit voortvloeiend) op een waargebeurd verhaal. De familie Greco werd getroffen door een economische crisis en nam zijn toevlucht in de criminaliteit.

El secreto de la familia Greco waargebeurd verhaal

In El secreto de la familia Greco speelt acteur Fernando Colunga de rol van Aquiles Greco, een gepensioneerde legerofficier. Het gezin Greco, bestaande uit vader, moeder en vijf kids, was misschien welgesteld, maar nu gaan de zaken wat minder goed, en dat is zelfs nog een understatement. Het is dus duidelijk: er is geld nodig. ‘Gelukkig’ is vader Greco behoorlijk inventief ingesteld. Hij bedenkt dat de familie een zakcentje kan bijverdienden door mensen te ontvoeren en losgeld te eisen. Dat losgeld wordt ook vaak betaald, maar desondanks vermoordt de familie Greco de onschuldige en vooral onfortuinlijke slachtoffers…

Choquerend verhaal

Volgens actrice Samantha Siqueiros, die een van de hoofdrollen (Sabrina, een van de dochters) speelt in El secreto de la familia Greco, hebben we hier van doen met een behoorlijk choquerend verhaal: “Vooral ook omdat het allemaal waargebeurd is. Of dan in ieder geval gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. De serie toont de wreedheid die het wezen van de mens kan bereiken…” Haar karakter stelt ze als volgt voor: “Sabrina is de vreemde eend in de bijt, een jonge vrouw die in haar wereld leeft en een vreemde relatie heeft met een non, die de enige is voor wie ze begrip heeft.”

Familie Puccio

Dit klinkt allemaal behoorlijk out-of-the-box, maar het is dus gebaseerd op échte feiten. Al hebben de seriemakers wel de nodige aanpassingen doorgevoerd. De echte familie Greco heette namelijk de familie Puccio en woonde in Argentinië en dus niet in Mexico. Ook de familie Puccio had echter vijf leden: vader Arquímedes Puccio, moeder Epifanía Calvo en vijf kinderen (drie zoons en twee dochters) – Alejandro, Silvia, Daniel, Guillermo en Adriana Puccio.

Slachtoffers

In de jaren 80 van de vorige eeuw woonde deze familie in een welgestelde buitenwijk van Buenos Aires, San Isidro. Achter een mooie façade schuilde echter een hoop duisternis, want de Puccio’s worden verdacht van in totaal drie moorden en één ontvoering.

  • Ricardo Manoukian werd op 22 juli 1982 ontvoerd door de familie Puccio. Zijn eigen familie betaalde in totaal 250.000 dollar losgeld, maar desalniettemin werd Manoukian geëxecuteerd middels drie schoten in de nek.
  • Eduardo Aulet werd op 5 mei 1983 ontvoerd en zijn familie kwam over de brug met 150.000 dollar. Ook hij werd echter vermoord, waarna zijn lichaam pas drie jaar later werd gevonden.
  • Emilio Naum werd ontvoerd in juni 1984, maar hij verzette zich, waardoor hij meteen doodgeschoten werd.
  • Nélida Bollini de Prado werd in juli 1985 gekidnapt en leefde een maand lang in gevangenschap, maar hij ontsnapte en attendeerde de autoriteiten op de criminele activiteiten van de Puccio’s. Die werden als gevolg daarvan ingerekend.

Straffen

Arquímedes en Alejandro kregen allebei een levenslange gevangenisstraf opgelegd, waarnaast Daniel ‘een aantal jaar’ moest zitten. Epifanía Calvo, Silvia en Adriana werden echter níét veroordeeld en Guillermo ontsnapte aan de lange armen van de wet door Argentinië te ontvluchten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?