Laatste nieuws over Netflix

Dit zijn de Harlan Coben-series op Netflix

Netflix en Harlan Coben hebben een bijzonder uitgebreide deal gesloten: liefst veertien van de boeken van de thrillerauteur zullen worden verfilmd. En de teller van de streamingdienst staat al op zeven! We zetten ze voor je op een rij, want dit zijn alle Harlan Coben-series op Netflix.

Safe

In Safe speelt Michael C. Hall (bekend van Dexter) weduwnaar Tom Delaney, die samen met zijn tienerdochters Jenny en Carrie, in een gated community woont. De buurt staat bekend als ongelooflijk veilig, maar dat neemt niet weg dat de 16-jarige Jenny opeens spoorloos verdwijnt na een uit de hand gelopen feestje bij de buren. Tom raakt volledig in paniek en gaat koortsachtig op zoek naar zijn vermiste dochter, waarbij hij geen enkel aanknopingspunt onbenut laat. Langzaam maar zeker komt hij op het spoor van een geheim dat het daglicht niet kan verdragen…

The Stranger

In The Stranger maken we kennis met Adam Price (gespeeld door Richard Armitage), die een rustig gezinsleventje leidt samen met zijn vrouw en twee zoontjes. Op een dag wordt hij echter benaderd door een mysterieuze vrouw (The Stranger), die iets opvallend claimt: zijn vrouw Corrine zou een zwangerschap hebben gefaket. Adam brengt deze ontmoeting terloops ter sprake, maar dan verdwijnt zijn vrouw opeens met de noorderzon. Price gaat op zoek naar antwoorden: The Stranger moet die toch wel hebben? Maar waar is zíj nou weer gebleven?

The Woods

The Woods vertelt het verhaal van de Poolse aanklager Pawel Kopiński (Grzegorz Damiecki), wiens zus 25 jaar geleden spoorloos verdween tijdens een zomerkamp. Pawel kan die verdwijning maar moeilijk loslaten… En als het lichaam van een ‘kampmaatje’ dat gelijktijdig met zijn zus verdween opeens opduikt, zijn de poppen al helemaal aan het dansen. Misschien is Pawels zus namelijk nog wel in leven!  Het is het begin van een zoektocht waarin oude familiegeheimen langzaam ontrafeld worden, en die zouden weleens het einde kunnen betekenen van de aanklager…

El Inocente

In El Inocente wordt Mateo Vidal (Mario Casas) veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens dood door schuld. Na zijn straf pakt hij zijn leventje weer op en eigenlijk gaat hem voor de wind. Zijn vrouw Olivia (Aura Garrido) raakt zwanger, maar krijgt op een dag een mysterieus telefoontje waardoor ze naar de Duitse hoofdstad Berlijn moet. Opeens volgen de gebeurtenissen elkaar in rap tempo op. Want is zijn vrouw wel wie hij dacht dat ze was? Zit ze überhaupt in Berlijn? En waarom stuurt ze hem vreemde video’s?

Disparu à Jamais

Guillaume Lucchesi (Finnegan Oldfield) heeft te maken gekregen met een enorme tragedie. Zijn grote liefde Sonia (Garance Marillier) werd tien jaar geleden verkracht en daarna ook nog eens gewurgd. Zijn broer Fred (Nicolas Duvauchelle) werd gezien als dader en nam de benen: hij verdween gewoonweg van de aardbodem. In het hier en nu heeft Guillaume een nieuwe liefde gevonden, Judith (Nailia Harzoune). Alleen is er opeens geen spoor meer van haar te bekennen. Om haar te vinden moet Guillaume de waarheid onder ogen zien te komen over de verborgen geheimen van zijn familie en vrienden.

Stay Close

Stay Close is een Harlan Coben-boek uit 2012 en gaat over de personages Megan, Ray en Jack. Megan, die ooit een wilde meid was, is een huismoeder met een groeiend gevoel van onbehagen. Ray was een fotograaf met een gouden toekomst, maar tegenwoordig doet hij alleen onbenullige opdrachten. En Jack is een politieman die een onopgeloste vermissingszaak niet kan laten rusten. Ze hebben echter alle drie geheimen waar hun geliefden zelfs niets van afweten…

Hold Tight

Hold Tight is een vervolg op The Woods, maar óók een heel nieuw avontuur; geen zomerkamp dus meer! Wel is er alweer iemand verdwenen: een zoon uit een vermogend gezin. Kort nadat een klasgenoot zichzelf van het leven beroofd heeft, begint de achttienjarige Adam zich steeds afstandelijker te gedragen, waarna hij ook nog eens spoorloos verdwijnt. Heeft dat te maken met de zelfmoord? En wie heeft de verdwijning op zijn geweten? Aan Pawel Kopiński (Grzegorz Damiecki) de taak om het uit te vinden. Hold Tight is vanaf 22 april te bekijken op Netflix!

Er komt nog veel meer aan…

Dat de teller op zeven staat, betekent dat we nog negen series te goed hebben! Het lijkt een zekerheidje te zijn dat het boek Run Away uit 2019 verfilmd wordt, omdat dat bij de bekendmaking van de deal tussen Coben en Netflix aangekondigd werd. In die thriller zijn Simon en Ingrid wanhopig op zoek naar hun dochter Paige, die door de omgang met haar vriend Aaron aan de drugs is geraakt en met de noorderzon is vertrokken. Hun zoektocht leidt hen naar de duistere onderwereld van drugs en criminaliteit. Als blijkt dat Aaron is vermoord en iemand nu achter Ingrid aan zit, komt alles in een stroomversnelling.

Verlenging samenwerking?

Harlan Coben zélf hoopt overigens op een verlenging van de samenwerking met Netflix. Hij liet namelijk weten: “Ik hoop dat we op deze manier kunnen blijven doorgaan. Netflix is een prettige partij om mee samen te werken en ze geven me de vrijheid om met andere partijen te werken als ik dat wil.” De thrillerschrijver gaf aan genoten te hebben van de ontvangst van Stay Close: “Ik vind het een geweldige gedachte dat er op 31 december iemand in Los Angeles op een knop drukt en er dan mensen in 190 landen naar mijn serie kunnen kijken.”

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als er een nieuwe Harlan Coben-serie op Netflix verschijnt? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?