Trailers

‘Eleven’ is dappere prinses in nieuwe teaser DAMSEL

Op het laatste seizoen van Stranger Things moeten we nog even wachten, maar Millie Bobby Brown (Eleven) maakt wél snel een comeback op Netflix. Zij speelt namelijk de hoofdrol in DAMSEL. ‘Dit is geen sprookje’, belooft de streamingdienst ons, en dat is ook wel te zien in de teaser!

DAMSEL

DAMSEL gaat over een plichtsgetrouwe jonkvrouw, Elodie genaamd (Bobby Brown), die haar droom ziet uitkomen… Ze trouwt namelijk met een aantrekkelijke prins. Al snel verandert die droom echter in een nachtmerrie als ze ontdekt dat de koninklijke familie haar als offer heeft geronseld om een oude schuld af te lossen. Elodie wordt in een grot gegooid, waarna ze op haar verstand en wilskracht moet vertrouwen om te overleven. En o ja, er is ook… een draak! Een tijdlang hoopt ze dat haar prins haar komt redden, maar op een gegeven moment komt ze tot de conclusie: ik moet het heft in eigen handen nemen.

Van uitstel komt… geen afstel

Aanvankelijk was het de bedoeling dat DAMSEL, waarin ook Robin Wright en Angela Basset rollen spelen, op 13 oktober in première zou gaan. Een paar maanden geleden maakte Netflix echter al bekend dat de releasedatum was opgeschoven naar 2024, waarvoor overigens geen reden werd gecommuniceerd, maar vermoedelijk had het te maken met de stakingen (van scriptschrijvers én acteurs) in Hollywood.

DAMSEL op Netflix

Nu heeft de streamingdienst dus een nieuwe teaser gelanceerd tijdens Geeked Week, en die laat ons in ieder geval zien wat we kunnen verwachten: géén prinses die ergens opgesloten zit en gered moet worden, maar eentje die de koe bij de hoorns vat. Wel is er nog altijd onduidelijkheid over de releasedatum van DAMSEL, want aan het einde van het filmpje lezen we slechts ‘Alleen op Netflix… 2024’. En een heel jaar duurt natuurlijk best lang…

Bekijk de trailer van DAMSEL:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?