Laatste nieuws over Netflix

Élite seizoen 4: Alles wat we al weten

De eerste drie seizoenen van de Spaanse dramathrillerserie Élite zijn ontzettend goed ontvangen op Netflix. Veel fans kunnen dan ook niet wachten op seizoen 4 van de reeks. Want dat die er gaat komen staat al vast. En er is nog veel meer wat we alvast kunnen vertellen.

Élite seizoen 1, 2 en 3

In seizoen 1 van Élite ging het allemaal om de moord op Marina, de zus van Guzmán en de grote liefde van Samuel. Aan het einde werd duidelijk dat Polo de dader was. In seizoen 2 keert Polo terug op de school, maar dat gaat natuurlijk gepaard met de nodige scheve gezichten. Sterker nog; uiteindelijk wordt Polo zelf ook vermoord.

Lucretia (Lu) stak hem met een gebroken champagnefles in zijn nek, maar Lu werd door de vriendengroep in bescherming genomen. Zo printte iedereen bewust zijn vingerafdruk op de fles en werden er valse verklaringen afgelegd bij de politie. De grote vraag is of er in seizoen 4 dan toch een schuldige wordt aangewezen voor de moord op Polo, maar daar lijkt het niet op. Lu vertrekt namelijk naar het buitenland, en de politie doet de zaak van Polo af als zelfmoord.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Élite (@elitenetflix)

Cast Élite in seizoen 4 flink vernieuwd

Verder weten we dat vijf geliefde gezichten niet terug gaan keren in seizoen 4. Carla, Lu, Nadia, Valerio en Polo zijn uitgewaaid. Daar tegenover staat het feit dat Samuel, Guzmán, Ander, Omar, Rebeca en Cayetana wél gehandhaafd blijven in de serie. Zij krijgen versterking van nieuwe namen als Andrés Velencoso, Manu Rios, Carla Díaz, Martina Cariddi, Pol Granch en Diego Martín.

Het betreft bijna allemaal medestudenten die aansluiten na de zomerbreak, die vanaf het moment van de dood van Polo twee maanden heeft geduurd. Een minisprong vooruit in de tijd dus, waardoor we kunnen verwachten dat Élite in seizoen 4 een compleet nieuwe weg in gaat slaan, met veel nieuwe gezichten.

Seizoen 5 al aangekondigd

Wat er ook gaat gebeuren in seizoen 4, het zal niet het einde van de serie zijn. In februari 2021 bevestigde Netflix al dat er ondertussen óók al gewerkt wordt aan een vijfde deel van de Spaanse reeks. Voorlopig hoeven de liefhebbers van Élite zich dus absoluut niet te vervelen.

Wanneer seizoen 4 precies op Netflix verschijnt, is nog onbekend. Gezien de totale willekeur in de releasedatums tot dusver (seizoen 1 kwam in oktober 2018, seizoen 2 in september 2019 en seizoen 3 in maart 2020), valt daar nog niet veel zinnigs over te zeggen. We houden alle kanalen van de streamingsdienst in ieder geval nauwlettend in de gaten!

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Élite seizoen 4 en 5 op Netflix staan? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?