Netflix scherm algemeen

Hoe kun je je kijklijst in Netflix opschonen?

Bij Netflix worden de films en series die je hebt bekeken, onthouden door de streamingdienst. Het grote voordeel hiervan is dat je snel weer verder kunt in een film en serie op de plek waar je gebleven was. Soms wil je bepaalde titels echter verwijderen uit je kijklijst. In dit artikel kijken we dan ook naar hoe je je kijklijst kunt opschonen in Netflix.

Kijklijst opschonen in Netflix

Op Netflix is het mogelijk om je kijklijst bij te houden, maar gelukkig kun je deze lijst ook opschonen. Dat is mogelijk via je computer, smartphone en tablet. Op een tv is het niet mogelijk om de kijkgeschiedenis op te schonen. Op een pc of een mobiel apparaat kun je de kijkgeschiedenis openen. Alle films en series die je tot op heden hebt bekeken, kun je hier per profiel terugvinden.

Het scherm Mijn Activiteit ziet er als volgt uit:

Kijkactiviteit Netflix

Eenvoudig verwijderen uit je Netflix kijklijst

Vind je het tijd om de kijklijst op te schonen? Dan is dat mogelijk door achteraan een titel op de kruis (X) te drukken, die rechts naast iedere gekeken titel staat. De titel verdwijnt dan niet alleen uit de kijklijst, maar zie je ook niet meer terug in je lijst met Onlangs bekeken en Verder kijken titels.

Zodra de titel is verwijderd uit de lijst, kom je ook geen titels meer tegen die door Netflix aan jou zijn aangeraden die gebaseerd zijn op de verwijderde titel. Het kan tot 24 uur duren voordat de titel ook daadwerkelijk overal van jouw profiel is verwijderd. Het is niet mogelijk om het verwijderen van een titel ongedaan te maken. Om de titel weer toe te voegen aan jouw kijklijst, dien je hem opnieuw af te spelen.

Wanneer je een titel uit je kijkactiviteit verwijderd, dan ziet dat er als volgt uit:

titel-verwijderen-op-netflix

Een probleem melden over een titel bij Netflix

Op de pagina met jouw bekeken titels, kun je ook klikken op ‘Een probleem melden’. Mocht je een keer een fout ontdekken in een titel, dan kun je dat via deze link aangeven. Zo is het mogelijk om aan Netflix kenbaar te maken dat er een verkeerd label aan een film of serie is gehangen, dat de video niet goed afspeelt, dat er iets mis is met het geluid of dat de ondertiteling of bijschriften niet juist zijn.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?