Netflix videospeler update

Ouderlijk toezicht op Netflix: Zo stel je een kinderslot in

Netflix heeft een breed aanbod aan films en series in zijn assortiment. Soms kan het echter voorkomen dat er bepaalde films of series op de streamingdienst staan waarvan je als ouder niet wil hebben dat je kind ernaar kijkt. Daarvoor is Netflix nu met een handige oplossing gekomen. Het is namelijk op zeer korte termijn mogelijk om bepaalde films en series af te schermen met een pincode. Met deze PIN parental control wordt het voor ouders mogelijk om individuele films en series onkijkbaar te maken zonder de zelf ingevoerde pincode.

Pincode voor ouderlijk toezicht op Netflix

Op dit moment is het nog niet mogelijk om individuele films en series af te schermen met een pincode, maar die optie volgt spoedig. Wat wel al mogelijk is, is om content met een bepaald volwassenheidsniveau te blokkeren door er een pincode op te zetten. Als hoofdgebruiker kun je ervoor kiezen om een profielniveau aan het account te hangen waarbij je de leeftijdscategorie aangeeft. Ook kun je gaan voor accountniveau met uitgebreid toezicht waarbij een 4-cijferige pincode ingetoetst moet worden als de film of serie boven een geselecteerde leeftijdscategorie valt.

Hoe stel je een kinderslot in op Netflix?

Dat eerste bereik je door naar Netflix te gaan en vervolgens rechtsbovenin op ‘Account’ te klikken en daar door te gaan naar ‘Profielen beheren’. Klik op het profiel dat je wilt bewerken en geef aan welke films en series zijn toegestaan. Klaar met uitzoeken? Klik dan op opslaan. Het instellen van een pincode bereik je door naar jouw account te gaan en vervolgens op ‘Ouderlijk toezicht’ te klikken. Voer vervolgens eerst jouw Netflix-wachtwoord in om daarna een eigen pincode in te mogen vullen. Je kunt vervolgens zelf aangeven op die pincode moet gelden voor: peuters en kleuters, oudere kinderen, tieners of volwassenen.

Netflix Profiel Bewerken

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?