Laatste nieuws over Netflix

Film op komst over gijzeling in Amsterdam

De gijzelingssituatie in de Apple Store in Amsterdam wordt verfilmd. Deze bizarre gebeurtenis heeft pas twee jaar geleden plaatsgevonden, nu wordt het al gedramatiseerd in een thriller. Simon de Waal heeft de film geschreven en zal in 2025 op Netflix verschijnen.

Film uit alle perspectieven

De film die nog geen titel heeft schakelt heen en weer tussen de perspectieven van verschillende belangrijke personages die betrokken zijn bij deze intense situatie; van de dader tot de gijzelaars en de hulpverleners, als een mozaïek van ervaringen. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Soufiane Moussouli, Marcel Hensema, Loes Haverkort, Louis Talpe en Emmanuel Ohene Boafo.

‘Unieke gebeurtenis’

Op regisseur Bobby Boermans heeft het gebeuren nogal indruk gemaakt: “De gijzeling in de Apple Store markeert een unieke gebeurtenis in Nederland en inspireerde mij en scenarist Simon de Waal om wederom de handen ineen te slaan. Met deze film streven we naar een verhaal dat zowel oprecht als meeslepend is, en dat het publiek een realistisch beeld geeft van de ervaringen van de betrokkenen tijdens de vijf uur durende gijzeling.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?