Laatste nieuws over Netflix

Films en series keren terug! Schrijversstaking naar 148 dagen voorbij

De filmwereld kan opgelucht adem halen, want de schrijversstaking in Hollywood is eindelijk voorbij. Liefst 148 dagen heeft de staking geduurd, in die periode zijn er ook geen films en series opgenomen in de Verenigde Staten. De acteursvakbond sloot zich namelijk aan bij de staking.

Nieuwe afspraken

De afgelopen vijf dagen is er zeer intensief overlegd tussen alle partijen en is er nu een akkoord bereikt. De schrijvers krijgen een loonsverhoging en daarnaast een vergoeding wanneer producties op streamingdiensten verschijnen. Veel van de bestaande afspraken waren voor de opkomst van streamingdiensten. Hierdoor waren er geen duidelijke afspraken gemaakt over films en of series uit het verleden die op de diensten werden geplaatst. Ook zijn er nu richtlijnen voor het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI).

Grote gevolgen

Er is nu een akkoord bereikt, waardoor er weer gewerkt kan gaan worden. Tussen 2 en 9 oktober zullen de leden van de schrijversvakbond nog wel hun akkoord moeten geven over de afspraken, maar dit wordt gezien als een formaliteit. Sinds mei ligt het werk stil en dat had grote gevolgen. Films en series werden niet opgenomen, net zoals dagelijkse talkshows in de Verenigde Staten stil lagen.

Virgin River gelijk aan het werk

De komende maanden zal hiervan op Netflix nog relatief weinig van te merken zijn, omdat alles dat staat ingepland al is opgenomen. In het komende kalenderjaar wordt wel een gat verwacht. Dit zal vermoedelijk worden gevuld met internationale films en series en aangekochte content. Series zoals Virgin River en Stranger Things hadden al aangegeven direct te starten met de opnames zodra de staking voorbij was.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?