Flix Tip

Flix Tip: Al Hayba

Denk je aan Netflix, dan denk je hoogstwaarschijnlijk aan series als Stranger Things, La Casa de Papel en Bridgerton. De streamingdienst heeft echter véél meer voor je in de aanbieding, uit landen die je misschien niet verwacht, zoals Syrië en Libanon. Al Hayba is een Syrisch-Libanese dramaserie!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Al Hayba

Al Hayba vertelt het verhaal van Jabal, een lid van een clan van onder meer wapensmokkelaars. Hij krijgt in een dorpje aan de Libanees-Syrische grens in het Al Hayba-gebied te maken met familieruzies, een machtsstrijd van jewelste en ingewikkelde liefdesintriges. Wanneer blijkt dat zijn broer in het buitenland is overleden, keert diens vrouw en haar zoon terug naar de clan van Jabal, maar dat zorgt voor nóg meer complexe situaties… De serie, ook wel The Prestige genoemd (niet te verwarren met de Hollywood-film met Hugh Jackman en Christian Bale), komt van de hand van regisseur Sadek Sabbah. Hozan Akko schreef het script en de show was aanvankelijk te zien op de Arabische zender MBC1.

Al Hayba groeide al snel uit tot een regelrechte hit in het Midden-Oosten: op zijn hoogtepunt bespraken wel 30 miljoen mensen de serie op social media. Bovendien wordt de dramashow op IMDb gewaardeerd met een goede 7,2. Door het onverwacht grote succes werd er een tweede seizoen van Al Hayba besteld, onder de naam ‘Al Hayba: The Comeback’, maar dat sloeg niet echt aan. Seizoen 2 is dan ook niet op Netflix te vinden, maar de dertig beste afleveringen van de serie wél. Geef je de show, met Taim Hasan, Nadine Nassib Njeim, Abdo Chahine in de hoofdrollen, een kans, dan voorziet Al Hayba je van flink wat uurtjes vermaak.

Bekijk de trailer van Al Hayba

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?