Flix Tip

Flix Tip: Ask 101 (Love 101)

Turkije brengt de laatste jaren best goede films en series voort en in dat licht verdient ook Ask 101 (ook wel ‘Love 101’ genoemd) wel wat aandacht. In eigen land zorgde deze dramashow behoorlijk wat ophef, maar hij sloeg óók behoorlijk aan. Vandaar ook dat er twee seizoenen op Netflix staan!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Ask 101

Ask 101 vertelt het verhaal van vier buitenbeentjes én een modelleerling, die in het Turkije van de jaren 90 samenkomen om hun favoriete lerares te helpen in de liefde. Op die manier zou zij een reden hebben om bij hen in de stad te blijven, zodat ze kunnen blijven genieten van haar lessen. Het zooitje ongeregeld probeert de lerares in kwestie aan een basketbalcoach te koppelen, maar terwijl ze dat doen, vinden ze vriendschap, liefde en de moed om zichzelf te zijn.

Ask 101 komt uit het kokertje van Meriç Acemi, een vrij bekende regisseur in Turkije. De hoofdrollen worden gespeeld door onder meer Mert Yazicioglu (Sinan), Kubilay Aka (Kerem) en Alina Boz (Eda). Op ratingwebsite IMDb wordt de dramaserie behoorlijk goed beoordeeld, namelijk met een knappe 7,5!

Nog voordat Ask 101 uitkwam in Turkije zorgde de serie voor de nodige ophef. Op 6 april 2020 plaatste Netflix een eerste trailer van de show op zijn Twitter-account, maar vervolgens werd er door iemand gesuggereerd dat Ask 101 een homoseksueel personage zou bevatten. De voorzitter van de Hoge Raad voor Radio en Televisie van de Turken vond dit absoluut niet kunnen. Hij riep dat een gay personage in strijd zou zijn met ‘de nationale en spirituele waarden’ van de Turkse samenleving… Netflix Turkije reageerde hier weer op: “Geloof alleen wat je van ons hoort over de serie en de personages, niet de geruchten!”

Bekijk de trailer van Ask 101

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?