Flix Tip

Flix Tip: Caïd

In navolging van de Franse hitserie Lupin komt het land van stokbrood, wijn en de Eiffeltoren nu met een nieuwe razend spannende misdaadthriller: Caïd. Een miniserie waarbij je dankzij een unieke aanpak – alles is gefilmd met een schuddende handcamera – constant op het puntje van je stoel zit.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Caïd

In Caïd, vrij vertaald ‘Dealer’, volgen we het avontuur van twee cameramannen die door een rapper worden ingehuurd voor het schieten van een videoclip. Er wordt echter al snel veel meer dan alleen een videoclip geschoten; de kogels vliegen cameramannen Franck en Thomas om de oren als blijkt dat rapper Tony bovenal een machtige drugsdealer is, met een omvangrijke gang achter zich.

Precies op het moment dat Franck en Thomas met hun camera in de hand nietsvermoedend het terrein van Tony en co betreden, breekt een meedogenloze bendeoorlog uit met rivaal Steve. In deze reeks, bestaande uit tien afleveringen van niet veel meer dan tien minuutjes, kijken we mee naar hoe er wanhopig getracht wordt gave beelden te draaien, terwijl iedereens leven ondertussen op het spel staat. Lukt het Franck en Thomas om een toffe videoclip te maken? Of eigenlijk nog veel belangrijker; slagen ze er in om hun tijd bij de Zuid-Franse drugsbende überhaupt te overleven?

Bekijk de trailer van Caïd

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?