Flix Tip

Flix Tip: Collateral

Heeft de BBC met Collateral de nieuwe Sherlock te pakken? Het zou zomaar kunnen. De miniserie, in samenwerking met Netflix geproduceerd, staat op zichzelf, maar de ingrediënten voor een terugkomende serie is er. Al was het alleen al vanwege de hoofdpersonage; Kip Glaspie gespeeld door Carey Mulligan.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Collateral

Met Mulligan is het grote vergelijk met Sherlock gelijk gemaakt, want daarin schittert Benedict Cumberbatch. In beide gevallen acteurs die begeerd worden en een steeds vollere agenda hebben. Een grote serie draaien zit er dan ook niet in, maar juist een miniserie zoals Collateral met vier episodes of de losse verhalen van Sherlock – waar er ook per serie slechts drie van werden gemaakt – leent zich daar wel voor. Mulligan speelt de zwangere inspecteur Kip Glaspie die op norse, cynisch grappig en doortastende wijze de zaak probeert op te lossen.

Collateral opent met de moord op Abdullah. Een pizzabezorger die voor de deur van een huis overhoop wordt geschoten. Dit adres bestelt iedere week op hetzelfde tijdstip dezelfde pizza. Alles wijst er dan ook op dat er doelbewust op de bezorger werd gewacht. Daar zit alleen een groot vraagteken. Eigenlijk zou Mikey deze pizza brengen, maar de leidinggevende besloot op het laatste moment te ruilen. Glaspie krijgt de zaak toegewezen en komt al heel snel in een groot web van geheimen.

Want Abdullah blijkt een Syrische vluchteling die leefde in een garage. En wat is er daarnaast met alle vrouwen? Vier stuks liefst. Degene die de pizza bestelt (Karen), degene die bij haar date David weg gaat, een geestelijke (Jane) en een getuige Linh die stoned was. David blijkt de ex-man van Karen, de getuige blijkt dan weer samen te leven met de geestelijke. David is een politicus, blijkt ook Jane weer te kennen als oude geliefde en heeft zelfs het studentenvisum van Linh geregeld. Zo lijkt alles rondom David te draaien. Maar hoe verhoudt zich tot de moord, want de dader blijkt ook een vrouw… En niet zomaar iemand. Het is voor de kijker al snel duidelijk wie de dader is, de grote vraag is dan ook waarom iemand in haar status hiervoor de trekker overhaalt?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?