Flix Tip

Flix Tip: De Ridder

In navolging van succesvolle series zoals Flikken Gent en Witse werd door de VRT de serie De Ridder gemaakt. De andere kant van de zaken werden belicht, niet vanuit de recherche maar vanuit vanuit de rechtszaal.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

De Ridder

De serie De Ridder draait om Helena De Ridder. De advocate is zeer jong en ambitieus. Voor Ravenakkers & Partners wil ze graag snel carrière maken en krijgt een grote zaak. Een voormalig profvoetballer wordt beschuldigd van pedofilie, maar na een confrontatie met het slachtoffer heeft Helena haar twijfels. De zaak zal uitmonden in een tragedie.

Het doet Helena De Ridder besluiten om te switchen van partij. Ze verlaat Ravenakkers & Partners, om in Gent aan de slag te gaan als openbaar aanklager. Ze leidt politieonderzoeken en drukt haar stempel in de rechtbank. De afleveringen van de eerste seizoenen belichten telkens één zaak, later in de serie worden de zaken groter en vormen deze dan ook een rode draad door de reeks. Alle vier de seizoenen van De Ridder staan op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?