Flix Tip

Flix Tip: Diablero

Bij series afkomstig uit Mexico denk je al snel aan misdaad, drugshandel en dergelijke. In Midden-Amerika weten ze echter óók van wanten als het om het bovennatuurlijke gaat. Dat bewijst Diablero wel!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Diablero

In Mexico-Stad is de pleuris uitgebroken! De engelen hebben de mensheid verlaten en dat betekent dat de demonen vrij spel hebben. Ze zitten in ieder geval niet meer verscholen in de krochten van de samenleving. Na een telefoontje uit het verleden, dat hem verrast, ontdekt priester Ramiro Ventura (Christopher von Uckermann) dat hij een dochter heeft die is ontvoerd. Hij besluit contact op te nemen met Elvis Infante (Horacio Garcia Rojas), een zogenaamde diablero (oftewel demonenjager). Dat doet hij op aanraden van Elvis’ zus en verpleegster Keta (Fátima Molina). Het duo stelt hem voor aan Nancy (Gisselle Kuri), de enige persoon die op basis van wilskracht demonen kan aanroepen én laten verdwijnen.

Diablero telt twee seizoenen op Netflix, bestaande uit respectievelijk zes en acht afleveringen. De serie wordt op ratingwebsite IMDb beoordeeld met een respectabele 6,7, waar de show op Rotten Tomatoes een audience score van 88 procent scoort. Dat is geen kattenpis.

Gecanceld

Het tweede seizoen kwam eind januari 2020 uit en dus is de vraag: komt er ook nog een derde reeks? Het antwoord is jammer genoeg ‘nee’, Diablero is namelijk gecanceld. Dat betekent echter wél dat het niet zo’n opgave is om alle afleveringen te checken.

Bekijk de trailer van Diablero

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?