Flix Tip

Flix Tip: Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

Je huisbaas is zo boos dat hij je auto met een honkbalknuppel bewerkt, op je werk word je naar een penthouse gestuurd waar een waar bloedbad is aangericht. Door je ‘betrokkenheid’ word je direct ontslagen, de politie zit op je dak en als je thuis komt staat er opeens een vreemde man in je kamer die zich voorstelt als detective. Het is het begin van de kennismaking van Todd met Dirk Gently in het totaal absurdistische Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

Voor je gaat kijken naar Dirk Gently’s Holistic Detective Agency kunnen we je met zekerheid alvast zeggen dat je nog nooit zo iets bizars hebt gezien. De bovennatuurlijke serie vol met komische flarden is een productie van BBC America en bevat een ijzersterke cast. Deze wordt aangevoerd door Elijah Wood (Todd), vooral bekend als Frodo Baggins uit The Lord of the Rings trilogie. Met zijn uitdrukkingsloze gezicht komt hij in een volslagen verdwaasde wereld terecht van moorden en bovennatuurlijke waanzin.

Daarbij wordt hij in alles betrokken door Dirk Gently. Hij is een zelfbenoemde detective, maar een onderzoeker is hij niet echt. Zijn motto is dat alles met alles is verbonden en zo is Todd als ontdekker van het bloedbad in het hotel bij alles betrokken. De opdrachtgever van Dirk werd daarbij vermoord en had die moord al voorspeld. Inmiddels is ook zijn dochter Lydia Spring vermist. Genoeg om op te zoeken dus.

Is dat alles? Nee! Er loopt een ‘holistic assassin’ rond die wel heel moordlustig is en op zoek is naar Dirk, Dirk en Todd worden continu gevolgd door twee verschillende groepen met onduidelijke bedoelingen, vier man genaamd de Rowdy 3 slaan alles kapot wat ze tegenkomen (waaronder het volledige huis van Todd), de zus van Todd heeft een ernstige mentale ziekte én op de kamer boven Todd duikt Farah Black op die uiteindelijk dient als beveiliger van de groep. En oja, er is ook nog iets met een kat… Met Dirk Gently’s Holistic Detective Agency is er eigenlijk maar één optie: laat het over je heen komen en ga mee in de absurde gebeurtenissen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?