Flix Tip

Flix Tip: Fear City: New York vs The Mafia

Kies je er heden ten dage voor om New York City in de Verenigde Staten te bezoeken (als er geen inreisverbod is wegens het coronavirus), dan is er een kleine kans dat je de maffia tegenkomt. Vroeger was dat echter heel anders… Dat merk je wel als je Fear City: New York vs The Mafia bekijkt op Netflix!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Fear City: New York vs The Mafia

Fear City: New York vs The Mafia is een miniserie die in totaal drie afleveringen telt. De documentaire neemt ons mee naar de jaren zeventig in The Big Apple, een zwarte bladzijde in de geschiedenis van New York. Vijf beruchte maffiafamilies (de Gambino, Colombo, Bonanno, Lucchese en Genovese) probeerden elkaar op alle mogelijke manieren het leven zuur te maken en zo snel mogelijk de stad uit te jagen. Daarbij werd geweld zéker niet geschuwd. Liep je uit de pas, dan werd je tot pulp geslagen…

Bij vrijwel alles wat er in New York gebeurde in de jaren zeventig had de maffia een behoorlijk dikke vinger in de pap. De bouw? Drugshandel? Scheepvaart? Het broodje ham dat te koop was op de hoek van de straat? Je kunt het zo gek niet bedenken, of de families Gambino, Colombo, Bonanno, Lucchese en Genovese verdienden er geld mee. En dat kon gewoonweg niet langer door de beugel, zo vonden de autoriteiten. De maffia moest keihard aangepakt worden en er werd een grootscheepse operatie opgezet. Die kun je volgen in Fear City: New York vs The Mafia, dat een aardige 7,1 scoort op ratingwebsite IMDb. Maar wat wil je ook, het is een serie van de makers van de overbekende docuserie Don’t F**k With Cats!

Bekijk de trailer van Fear City: New York vs The Mafia

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?