Flix Tip

Flix Tip: Flaked

De comedyserie Flaked staat nu al geruime tijd op Netflix, maar heeft nooit écht in de spotlights gestaan. Mankeert er misschien iets aan de show? Nee, toch? Wat acteur Will Arnett (die de hoofdrol speelt in Flaked) doet, is meestal best te pruimen!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Flaked

In Flaked kruipt Arnett in de huid van het personage Chip, een aan lager wal geraakt figuur in de gentrificerende buurt Venice in Los Angeles. Een paar jaar terug reed hij onder invloed iemand dood, waardoor hij niet meer achter het stuur mag kruipen. En dus doorkruist hij zijn buurt op zijn talrijke vrije dagen fietsend. Chip leidt geen zorgeloos bestaan, want hij dreigt zijn meubelzaakje te verliezen en raakt ook nog eens in een driehoeksverhouding met zijn beste vriend en een nieuwe vlam genaamd London (gespeeld door Ruth Kearney).

In het tweede (en meteen laatste) seizoen van de comedyserie keert Chip terug naar ‘zijn’ Venice. Maar hij ontdekt al snel dat hij er niet langer welkom is. De gemeenschap is namelijk écht nog niet vergeten wat hij heeft gedaan. Daarom staat Chip met lege handen: hij is niet alleen zijn zaak kwijt, maar ook zijn vrienden, zijn reputatie en zelfs zijn geliefde fiets.

Flaked telt dus twee seizoenen op Netflix, bestaande uit respectievelijk 8 en 6 afleveringen van elk zo’n half uurtje. Op ratingwebsite IMDb krijgt de serie een 7,2, wat best acceptabel is! Op Rotten Tomatoes doet Flaked het een stuk slechter (35 procent ‘fresh’), al geeft het publiek de show 87 procent. Wie vertrouw jij het meest?

Bekijk de trailer van Flaked

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?