Flix Tip

Flix Tip: Happy!

Heb jij weleens van de serie Happy gehoord? Er is best een kans dat het antwoord op deze vraag ‘nee’ is. Maar dat is volledig onterecht, want deze show staat op Netflix én is een absolute aanrader voor de fan van actie met een flinke dosis humor!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Happy

In Happy is Nick Sax (gespeeld door Christopher Meloni) een aan lager wal geraakte oud-rechercheur, die de kost inmiddels verdient door ‘bij te klussen’ als deurwaarder/huurmoordenaar. De voormalige politieman leidt een ongelooflijk ongezond leven en eet bijvoorbeeld niet, maar dat gat vult hij op… door héél veel alcohol te drinken. Als een hartaanval bijna een einde maakt aan zijn destructieve leven krijgt Nick opeens gezelschap van een blauwe eenhoorn genaamd Happy. Het animatiedier blijkt geen bijwerking van zijn medicijngebruik – dat de klauwen uitloopt – maar is het denkbeeldige vriendje van een klein meisje dat in nood verkeert: Hailey Hansen. Zij is ontvoerd en kan Nicks hulp goed gebruiken.

Nick en zijn (voor anderen onzichtbare) sidekick gaan samen op onderzoek uit, maar worden opgejaagd door een Italiaanse maffiafamilie die de oud-rechercheur wil liquideren! De voormalige politieman en zijn hulpje krijgen dus nogal veel op hun bordje. Happy is rauw, ontzettend gewelddadig, verschrikkelijk absurd en hier en daar best grappig.

Happy telt twee seizoenen en scoort een mooie 8,2 op ratingwebsite IMDb. De serie is geproduceerd door de Amerikaanse televisiezender SyFy en die heeft de avonturen van Nick en Happy inmiddels gecanceld. Dat is jammer, maar het betekent wel dat je op Netflix kunt genieten van een afgerond verhaal. Je hoeft er in ieder geval geen weken voor uit te trekken.

Bekijk de trailer van Happy

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?