Flix Tip

Flix Tip: Innocent (Masum)

Bij thrillerseries denk je misschien meteen aan krimi’s, afkomstig uit Scandinavië, maar de Turken kunnen er ook wat van! Masum (beter bekend onder zijn Engelse titel Innocent) is bijvoorbeeld een absolute aanrader.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Masum (Innocent)

In Masum  speelt de Turkse topacteur Haluk Bilginer de rol van de gepensioneerde politiecommissaris Cevdet. Na zijn rijke carrière als agent besluit hij samen met zijn vrouw en kind naar een rustig plaatsje te verhuizen. Die rust waar hij al jaren naar snakte, verdwijnt echter als sneeuw voor de zon als daar een moord gepleegd wordt. Cevdet en zijn gezin raken betrokken bij de zaak en er komen een aantal schokkende geheimen aan het licht. Opeens staat álles op het spel voor de hoofdpersoon…

Masum is gebaseerd op een toneelstuk en naar het televisiescherm vertaald door de (in Turkije) bekende tv- en theater-maker Berkun Oya. Die naam zegt je misschien niets, maar hij was ook betrokken bij hitseries als Son, beter bekend als The End. Deze show kreeg zelfs een Nederlandse remake: Vlucht HS13 getiteld.

Turkse series op Netflix

Masum is natuurlijk niet de enige Turkse serie in de catalogus van Netflix, want daarin vinden we ook onder meer IntersectionBörü en The Protector terug. De show doet echter niet onder voor zijn ‘landgenoten’… Sterker nog: op ratingwebsite IMDb scoort Masum een 8,4, en dat is natuurlijk een héél mooi cijfer. De serie telt één seizoen, bestaande uit acht afleveringen van elk drie kwartier tot een uur.

Bekijk de trailer van Masum

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?