Flix Tip

Flix Tip: Itaewon Class

Koreaanse series doen het goed op Netflix! Met Squid Game natuurlijk als uitschieter, maar wat te denken van All of Us Are Dead? Zuid-Korea staat echter helemaal niet bekend om zijn spannende series, maar juist om zijn zogenaamde K-drama’s. Zoals Itaewon Class!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Itaewon Class

Itaewon Class vertelt het verhaal van Park Sae Roy (Park Seo Joon), die op zijn eerste schooldag in gevecht raakt met pestkop Jang Geun Won (Ahn Bo Hyun), de zoon van de eigenaar van het restaurant waar zijn vader werkt. Die eist dan ook op hoge poten dat Sae Roy zijn excuses aanbiedt. Die weigert echter en dus wordt hij geschorst van school en verliest zijn vader zijn baan. Als dezelfde pestkop een ongeluk veroorzaakt waarbij de vader van Sae Roy overlijdt, besluit hij hem eens goed aan te pakken. Hij mishandelt hem en wordt naar de gevangenis gestuurd.

Als Sae Roy eenmaal vrijgelaten wordt, besluit hij in de voetstappen van zijn vader te treden en een bar-restaurant te beginnen in Itaewon. Hij krijgt hulp van zijn manager Jo Yi-Sea (Kim Da-Mi) die veel populariteit geniet op social media. Hij hoopt op die manier om zijn rivaal te verslaan en succesvol te worden.

Itaewon Class telt één seizoen op Netflix, bestaande uit tien afleveringen van elk zo’n uurtje tot zeventig minuten. De serie wordt bijzonder goed gewaardeerd op ratingwebsite IMDb, namelijk met een knappe 8,2.

Bekijk de trailer van Itaewon Class

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?