Flix Tip

Flix Tip: Kriger

Scandinavische series zijn in het algemeen ongelooflijk populair op Netflix, maar daar heb je natuurlijk wel gradaties in. Iedereen kent The Bridge, bijna iedereen kent Sorjonen… maar heb jij Kriger al gezien?

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Kriger

Kriger vertelt het verhaal van CC (gespeeld door Dar Salim), die deel uitmaakt van het Deense leger. Een missie in Afghanistan loopt echter helemaal in de soep en de beste vriend (en tevens een van zijn strijdmakkers) van het hoofdpersonage komt om het leven… Het regiment van CC wordt teruggestuurd naar Denemarken, maar aldaar wordt hij gerekruteerd door de autoriteiten om te infiltreren bij de zogenaamde Wolves, een motorbende. Het doel is om informatie te verzamelen over bendeleider Tom (Lars Ranthe), zodat hij veroordeeld kan worden voor moord en drugshandel.

CC wordt bijgestaan door detective Louise (Danica Curcic), de weduwe van zijn beste vriend, maar al snel vinden de twee de nodige moeilijkheden op hun pad. Hoe ver durft de infiltrant te gaan om de motorclub ervan te overtuigen dat hij een van hen is? Wat gebeurt er als de mensen om hem heen opeens in de vuurlinie komen te staan? De inzet van het spel wordt op een gegeven moment zo hoog dat CC een hoop van zijn ‘soldatentrucjes’ moet gebruiken.

Kriger is kwalitatief gezien misschien niet zo hoogstaand als de hierboven genoemde series The Bridge en Sorjonen, maar de show kijkt wel lekker weg. En de beoordeling op ratingwebsite IMDb (een 6,7) is natuurlijk ook weer niet zo heel slecht. Bovendien telt Kriger maar één seizoen, bestaande uit zes afleveringen. Je bent er dus zo doorheen en hoeft er geen jaar van je leven voor op te offeren.

Bekijk de trailer van Kriger

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?