Flix Tip

Flix Tip: La Casa de Papel

De perfecte roof, de perfecte gijzeling en ook nog de perfecte verrassing creëren. Het is een grote opgave die acht mensen aangaan in La Casa de Papel. De bloedstollende Spaanse thrillerserie moet de bandieten 2,4 miljard euro op gaan leveren, het brengt ons vooral veel slaapgebrek.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

La Casa de Papel

Van Spaanse bodem hebben we via Netflix vooral kennis gemaakt met vrij zoetsappige verhalen zoals Velvet, Grand Hotel en Las Chicas del Cable. La Casa de Papel is van een heel ander soort. Acht mensen worden bij elkaar gezocht om de grootste roof uit de geschiedenis te realiseren. Na een uitvoerige training laten ze zich opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje. Behalve een roof realiseren moeten ze ook nog eens 67 gijzelaars in bedwang zien te houden.

Het bijzondere van de roof is dat ze niet letterlijk geld willen stelen, maar het zelf willen gaan drukken. Ondertussen staat de politie voor de deur, maar de agenten worden door een mysterieus persoon genaamd El Profesor om de tuin geleid. Zo ontstaat een zenuwslopend spel van elf dagen rollercoaster van spanning.

Hoe zit het met aantal afleveringen en seizoen 2 La Casa de Papel?

Het aantal afleveringen van La Casa de Papel roept nogal wat vragen op. Netflix heeft een eerste seizoen van 13 afleveringen, maar IMDb spreekt van 15 en in Spanje waren er negen episodes. Het zit als volgt: De negen oorspronkelijke afleveringen van 70 minuten zijn op Netflix re-edit tot dertien afleveringen van ongeveer 45 minuten. In oktober en november 2017 is in Spanje het tweede deel uitgezonden, dit waren zes afleveringen (hierdoor komt IMDb uit op 15). Netflix heeft al laten weten dat deze episodes begin april op de streamingdienst zullen verschijnen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?