Flix Tip

Flix Tip: Norskov

Een Scandinavische thriller op zijn tijd is nóóit weg en met een Netflix-abonnement heb je geluk: de streamingdienst heeft ongelooflijk veel krimi’s in zijn catalogus staan. Wat te denken bijvoorbeeld van Norskov?

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Norskov

Norskov is een industrieel havenstadje in het noorden van Denemarken dat keihard voor zijn toekomst vecht! Een groeiend drugsprobleem onder jongeren vormt echter een levensgrote belemmering. Detective Tom Noack keert na twintig jaar terug naar zijn geboorteplaats (Norskov dus) om het gevecht aan te gaan met het drugscircuit en de dealers die de touwtjes in handen heeft. Als echter blijkt dat de criminaliteit veel dichter bij huis is dan hij aanvankelijk dacht, krijgt Noack een dilemma van heb ik jou daar voor zijn kiezen. Kiest hij voor vriendschap of toch werk?

Het eerste seizoen van Norskov werd in 2015 uitgezonden op TV2, maar lang leek het erop dat de serie niet verlengd werd. Dankzij een actie van fans gebeurde dat tóch, aldus bedenkster Dunja Gry Jense: “Klopt. Bijzonder, hè? Een hoop mensen hebben gewerkt aan de tweede reeks, maar zonder die druk van de kijkers was het echt niet gebeurd. Want TV2 wilde het eigenlijk niet. Ik ben die toegewijde fans daarom echt ontzettend dankbaar, dat ze ervoor wilden vechten – en dat ze dachten dat Norskov het waard was om voor te vechten.”

Norskov telt dus twee seizoenen op Netflix, van respectievelijk tien en zes afleveringen. Op ratingwebsite IMDb scoort de serie een knappe 7,1, dus voor fans van Scandinavische thrillers is Norskov alleszins een aanrader!

Bekijk de trailer van Norskov

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?