Flix Tip

Flix Tip: Out of thin Air

Eén van de meest bizarre moordzaken speelde zich in de jaren zeventig af op IJsland, een zaak waar je vermoedelijk nog nooit van gehoord had. Het zette IJsland, op dat moment nog niet meer dan een groot dorp, volledig op zijn kop.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Out of thin Air

In de jaren zeventig was IJsland nog een vrij afgesloten gemeenschap. De westerse ‘buitenwereld’ had alleen op de jeugd langzaam wat vat, maar criminaliteit stond op een erg laat pitje. Daar kwam in 1975 verandering in en dat is ook waarom de zaak rondom de zes jongelingen zo hard binnenkwam op het eiland.

Zes jongelingen bekenden dat ze gezamenlijk een moord op twee landgenoten hadden gepleegd. Maar hadden ze dat wel echt gedaan? En de zaak is helemaal vreemd doordat Gudmundur Einarsson en Geirfinnur Einarsson nooit zijn gevonden. Dus zijn ze wel echt vermoord? In Out of thin Air wordt het spoor van de zes jongeling gevolgd, die ook aan het woord komen. Hoe bestond het dat hun verklaringen langzaam maar zeker naar een bekentenis afdwaalden. Ieder zinnig motief voor de moorden ontbrak, terwijl de documentairefilm extra spannend wordt door de herinneringen van verdachte Erla Bolladottir.

Bekijk de trailer van Out of thin Air

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?