Flix Tip

Flix Tip: Please Like Me

Please Like Me Netflix

Volledig autobiografisch is het niet, toch is Josh Thomas ontzettend dicht bij zichzelf gebleven in Please Like Me. De Australische serie kwam langzaam op gang, maar toen het eenmaal in de Verenigde Staten verscheen werd het een doorslaand succes. Toch is er besloten om na vier seizoenen er een punt achter te zetten, want Thomas vond dat het verhaal af was. Het mooie daaraan is dus wel dat je alle seizoenen en 32 afleveringen in één keer kunt bingen op Netflix.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Please Like Me

Josh Thomas speelt zichzelf in Please Like Me, heeft zijn beste vriend Thomas Ward om zijn beste vriend Tom te spelen. In de allereerste aflevering doet zijn moeder ook nog eens een poging om zelf moord te plegen, wat Josh in het echte leven ook nog eens is overkomen. Zo opent de Australische serie bijna autobiografisch, maar wordt het vervolgens al snel zo surrealistisch grappig dat de werkelijkheid los wordt gelaten.

Josh komt vanaf de eerste scene in een moeilijke situatie terecht. Zijn vriendin maakt het uit, maar dan vooral omdat ze vindt dat hij homo is. Voor Josh een nieuwe gewaarwording, alleen wel één die hij nog dezelfde dag probeert te ondervinden. Zijn moeder neemt een overdosis pillen en drank, waardoor hij als redder in nood moet optreden. Zijn vader komt zich overal mee bemoeien, maar doordat Josh’ ouders gescheiden zijn willen ze geen enkel fysiek contact. Het draait erop uit dat hij weer bij zijn moeder komt te worden.

Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken wil zijn ex-vriendin daadwerkelijk vrienden blijven en duikt te pas en te onpas op. Josh probeert alle balletjes in de lucht te houden en wil vooral iedereen ter dienst blijven. Dat gaat dan ook geregeld ten koste van zijn eigen leven. Als je het opsomt klinkt het bijna deprimerend, maar Josh Thomas – die de meeste afleveringen zelf schreef – slaagde erin om grote onderwerpen juist met een zeer geestige kwinkslag uit te vergroten. Dat maakt Please Like Me dan ook zo succesvol.