Flix Tip

Flix Tip: Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord

Van How to Sell Drugs Online (Fast) heb je hoogstwaarschijnlijk weleens gehoord, maar wist jij ook dat deze Netflix-serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal? Zo niet, dan weet je het nu. En als je er meer over wilt weten moet je de documentaire Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord eens opzetten!

Heb jij weleens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord

Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord vertelt het verhaal van Maximilian Schmidt, online bekend onder de nickname (het alias) Shiny_Flakes. Hij werd in februari 2015 gearresteerd voor het verkopen drugs met een waarde van in totaal 4,1 miljoen euro! De puber deed dit vanuit zijn ‘zolderkamertje’… Met behulp van zijn eigen website en de Duitse postdienst (de Duitse versie van PostNL) runde hij op negentienjarige leeftijd in zijn eentje een internationaal drugsimperium. In slechts 14 maanden tijd wist hij een ton aan drugs te verkopen! Dit is één van de grootste gevallen van cybercriminaliteit in Duitsland en de politie weet nog altijd niet waar het grootste gedeelte van het geld precies ‘uithangt’. In de docu Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord vertelt Maximilian zíjn kant van het verhaal.

Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord is geen docuserie, maar een docufilm, die ongeveer anderhalf uur duurt. De documentaire wordt op ratingwebsite IMDb beoordeeld met een 7,3 en dat is natuurlijk alleszins acceptabel. De publieksscore op Rotten Tomatoes ligt nog wat hoger: liefst 90 procent ‘fresh’.

Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord is een absolute aanrader als je het verhaal áchter How to Sell Drugs Online (Fast) te weten wilt komen!

Bekijk de trailer van Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?